Foto: Radio Maribor/Jaka Dobaj
Foto: Radio Maribor/Jaka Dobaj

Nogometni klub Maribor je pripravil zanimiv posvet na temo "Družini prijazen stadion". V zanimivi debati so sodelovali tudi aktualni selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, kapetan Maribora Marcos Tavares, predsednik kluba Drago Cotar ter številni drugi, ki so se pri tem zavzeli za pozitivne navijaške vrednote in poudarili, da za nestrpnost na tribunah ni prostora.

Dogodek je pokazal pomembnost družinskega sektorja, sprožil razpravo o družinski športni kulturi in izpostavil razloge za to, da med gledalci ni še več družin. Sogovorniki so pozvali k medgeneracijski športni kulturi. "Bilo bi zelo dobro, če bi otroke spravili na stadione, ker potem bodo starši prišli sami po sebi. Mi se trudimo, sodelujemo s šolami vrtci, da privabimo čim več otrok in potem posledično bodo prišli tudi starši," je povedal predsednik NK Maribora Drago Cotar.

Nogometa brez gledalcev ni. "Izredno podpiram iniciativo spravit družine na nogometne stadione. Seveda stadioni potrebujejo za to pravilen komfor in dele stadiona, ki so za to namenjeni. Tako, da vse skupaj ena ta zmes družine na stadionih, navijaške skupine, vse pravzaprav, da tisti kavč trenerji in selektorji, da jih spravimo na stadione, ker tam se dogaja, tam je v živo, tam je emocija, tam je ljubezen, rivalstvo, zaradi tega res pozdravljam tole," je poudaril selektor Matjaž Kek.

Prav tako ljubezen do nogometa ne pozna starostnih meja. Kapetan Maribora Marcos Tavares: "Zelo sem vesel, da imamo tu v Mariboru družinski sektor. Moja družina je vsako tekmo tukaj, že ko je bil otrok star mesec dni, je bil tukaj in to pomeni, da je Maribor družinski klub."