Prejšnji teden se je začela gradnja težko pričakovane zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici. Z njo se bo močno razbremenil promet skozi mestno jedro, tovarna Impol pa bo z obvoznico dobila tudi nov kablovod, s katerim si bo zagotovila večjo energetsko stabilnosti.

Prejšnji teden je podjetje GMW iz Turjancev začelo graditi 1,3 km dolgo zahodno obvoznico v Slovenski Bistrici. Ta bo dvopasovna, s kolesarsko stezo in stezo za pešce na obeh straneh, priključne ceste, križišča ter odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda. Vrednost naložbe je slabih 4,5 milijona evrov, investitor je Direkcija za infrastrukturo. Obvoznica je zelo pomembna za tovarno Impol, glavni izvršni direktor Impola Andrej Kolmanič: »Gradnja zahodne obvoznice za Impol pomeni ogromno, saj imamo med 100- in 150-krat na leto dogodek omejevanja moči zaradi pregrevanja električnega omrežja. Tako da smo zelo veseli, da se je začela gradnja zahodne obvoznice, z njo bomo namreč dobili nov kablovod, ki bo zadostil potrebam Impola za nemoteno obratovanje.« Kablovod bo v celoti investiral Impol: »Torej vsa gradbena dela, ki so povezana z izgradnjo kablovoda in sam kablovod. Ta investicija nas bo stala okoli 700 tisoč evrov,« pojasnjuje Kolmanič.

Z zahodno obvoznico bo močno razbremenjen tudi promet skozi mestno središče in po Partizanski cesti do Impola, kamor dnevno pripelje tudi do 100 tovornjakov. Zahodna obvoznica naj bi bila končana do konca aprila prihodnje leto.

Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič