Vinska klet Vinag je v stečaju od leta 2014. Foto: BoBo
Vinska klet Vinag je v stečaju od leta 2014. Foto: BoBo
Vinag Foto: BoBo

Vinagove vinograde trenutno najema Ptujska klet, ki pa se ji izklicna cena 1.800.000 zdi previsoka in je nakup ni zanimal niti na prejšnjih dražbah, nam je povedal direktor Vinko Mandl. Ptujska klet se je z upraviteljem sicer dogovorila, da bo za vinograde skrbela do prodaje, a za nižjo najemnino. Namesto dosedanjih 4000 evrov bodo odslej plačevali manj kot 1000 evrov mesečno.

Vinag je bil sicer prodan že na dražbi lanskega oktobra. Takrat ga je kupil ameriško-slovenski poslovnež James Lukežič, ki pa do roka, ki so mu ga večkrat podaljšali, ni plačal kupnine. Po poročanju časnika Večer naj bi Lukežič zdaj po sodni poti zahteval vračilo vplačane varščine v višini 180 tisočakov. Na naša vprašanja ni odgovoril, stečajni upravitelj pa o tožbi uradno ni obveščen. A pravi, da pravne podlage zanjo ni.

Stečajni upravitelj bo premoženje na prihodnjih dražbah prodajal po delih. Posebej bo prodajal staro vinsko klet v središču Maribora, za nakup pa bi se lahko zanimala tudi mariborska občina, so nam sporočili njeni predstavniki.