Foto:
Foto:

Na Radiu Maribor ob torkih pripravljamo svetovalno oddajo Koristnice in v njej vsak prvi torek v mesecu nanizamo koristne informacije mariborskega zavoda za zaposlovanje. V prvi letošnji oddaji smo predstavili njihovo karierno središče in tudi, kaj je pomembno pri izbiri izobraževalnega programa in poklica. Gostji Jasmine Bauman sta bili Dunja Petak in Daša Babič.

Karierno središče deluje pod okriljem mariborske območne službe Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. Kot je povedala Dunja Petak, je to prostor, kjer lahko iskalci zaposlitve samostojno ali ob pomoči svetovalcev dostopajo do pripomočkov za samostojno iskanje zaposlitve in vodenje kariere, udeležujejo pa se lahko tudi krajših modularnih delavnic.

“Osnovni namen aktivnosti, ki jih izvajamo, je predvsem spodbujati zaposlovanje posameznikov, hkrati pa zagotavljati podporo pri poklicni izbiri in kariernem razvoju,” je povedala Dunja Petak. Načrtovanje izobraževalne in poklicne poti zahteva od vsakega kar nekaj aktivnosti, pri tem pa je zelo dobrodošla tudi pomoč staršev, učiteljev, šolskih svetovalnih delavcev in različnih institucij, še poudarja sogovornica.

“Vse poklice potrebujemo in vsak je lahko »mojster« v svojem poklicu. »Mojstri« pa smo, če opravljamo svoj poklic tudi z veseljem in predanostjo," je dodala Daša Babič.

Vabljeni tudi k poslušanju celotnega pogovora.