Trenutno se predvaja:
Maribor 19
13. marec 2019 ob 10:40 Slovenska Bistrica Novice

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica bo pridobil nove prostore

Pred kratkim so začeli nadgradnjo novega dela Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, s tem bodo pridobili ustrezne prostore za Center za krepitev zdravja in štiri nove ordinacije

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica bo pridobil novih prepotrebnih 500 m2. Namen dobrih 1,3 milijona evrov vredne investicije je pridobitev ustreznih prostorov za Center za krepitev zdravja in štirih novih ambulant.

S pridobitvijo programa Centra za krepitev zdravja se je prostorska stiska v slovenskobistriškem Zdravstvenem domu še povečala, čeprav prostora primanjkuje tudi za druge dejavnosti, pojasnjuje direktorica dr. Jožica Lešnik Hren: "Velika prostorska stiska je v otroškem in šolskem dispanzerju, težave imamo z umestitvijo referenčnih sester, neustrezno urejena je nujna medicinska pomoč."

Vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Slovenska Bistrica Irena Jereb zagotavlja, da bo z dobrih 1.3 milijona € vredno investicijo zdravstveni dom pridobil skoraj 500 m2: "To pomeni 120 m2 za preventivne dejavnosti, drugi prostori pa za 4 nove ordinacije družinske medicine, za referenčne ambulante."

Dela že potekajo, končana pa naj bi bila predvidoma junija.

Natalija Sinkovič

Nazaj na vrh