Trenutno se predvaja:
Maribor 20
30. junij 2020 ob 10:49 Maribor Novice

Že 7 okuženih zdravnikov

Število okuženih zdravnikov prehospitalne enote Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki deluje v prostorih UKC Maribor, se je povzpelo na 7
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Število okuženih zdravnikov prehospitalne enote Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki deluje v prostorih UKC Maribor, se je povzpelo na 7. Eden kaže resne znake bolezni. Še dva zdravnika nujne pomoči, ki sta bila z njimi na skupnem sestanku pred tednom dni, pa nista okužena. Direktor UKC Maribor Vojko Flis: "V ustanovi smo sprejeli vse potrebne varovalne ukrepe, izvesti bomo morali ponovno reorganizacijo zaradi zahtevnega iskanja stikov. Vse bolnike, ki so bili v nedeljo na urgenci, pa prosimo, da so pozorni na svoje zdravstveno stanje. Če opazijo gripi podobne znake bolezni, naj kontaktirajo osebnega zdravnika! Vseh stikov nam namreč še ni uspelo odkriti."

Kot je še povedal, je bil virus najverjetneje vnesen iz tujine, domnevno iz Črne gore, kjer je potekala strokovna konferenca o novem koronavirusu, a preverjajo še druge možnosti. Osamitev zdravnikov bi lahko vplivala na izvajanje nujne zdravstvene pomoči na terenu, zato bo zdravstvenemu domu s svojimi zdravniki pomagal UKC Maribor. Med njihovimi zdravniki za zdaj ni okuženih. V osamitvi je sicer še 14 zaposlenih iz urgentnega centra, ki so prejeli negativen izvid. Zaradi izpada osebja bo potrebna reorganizacija na nekaterih oddelkih, ponovno odpirajo tudi t. i. COVID oddelek, je še povedal direktor.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh