Za okoli 82.400 osnovnošolcev in 33.430 dijakov vzhodne Slovenije se je včeraj začel teden dni težko pričakovanih zimskih počitnic, medtem ko so njihovi vrstniki z zahoda države znova sedli v šolske klopi. Organizatorji so za ta čas pripravili pester nabor aktivnosti, tudi brezplačnih. V večjih mestih je poskrbljeno tudi za počitniško varstvo otrok. Tudi v Mariboru je možnosti za zabavno in družabno preživljanje počitnic kar nekaj.

Za mariborske otroke je tudi letos na voljo brezplačno počitniško varstvo Večgeneracijskega centra Štajerska v Domu Danice Vogrinec na Pobrežju. Koordinator Said Bešlagič: "Obiskali bomo naše projektne partnerje, odšli bomo v glasbeno šolo, šli bomo do klnjižnice, tako kot vsako leto." Otrokom se v Večgeneracijskem centru pridružijo tudi starejši, oboji pa so veseli počitnic. Gospa Danica je povedala, da se otroci od starejših naučijo kakšnih ročnih del igre, ki so se jih igrali včasih: "Mi pa od njh kaj račualniškega."

Pestro ponudbo aktivnosti je v sklopu »Počitnic s prijatelji« pripravila tudi mariborska Zveza prijateljev mladine. Nekatere med njimi je naštela Maja Marinček Kanop: "Obujali bomo stare obrti, vezenje in pletenje, za tiste, ki jih zanima kultura, pa bomo imeli delavnice mini senčnega gledališča."

Za počitnikarje različne dejavnosti pripravljajo tudi v Vetrinjskem dvoru in na nekaterih drugih lokacijah po Mariboru.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay