Foto: Radio Maribor/Tomaž Ajd
Foto: Radio Maribor/Tomaž Ajd

Železniška postaja Slovenska Bistrica kaže novo, lepšo podobo. Prenovili so prostore postaje, ki ima sedaj tudi nov peron, in izvedli več zunanjih del. Naložbo je okviru projekta Nadgradnja železniške proge Poljčane - Slovenska Bistrica vodila Direkcija za infrastrukturo.

Za naložbo so zagotovili boljšo pretočnost in varnost prometa. Goran Korošec, vodja projekta nadgradnje železniške proge Poljčane-Slovenska Bistrica z Direkcije za infrastrukturo, pojasnjuje: "Namen je bil vzpostaviti varno in moderno železniško postajo, hkrati povečati kapaciteto postaje oziroma tirov na postaji s povečanjem nosilnosti."

Obstoječi peron na postaji so porušili in zgradili novega, višjega v dolžini dvesto metrov. Nagradili so tudi zgornji in spodnji ustroj železniške proge. "V okviru prenove je bilo obnovljeno tudi postajno poslopje, ki vključuje prostore za potnike, prenovljene sanitarije, manjše parkirišče ob samem postajnem platoju ter večje parkirišče na zahodni strani postaje," še pravi Korošec.

Prenova železniške postaje Slovenska Bistrica je stala 5,65 milijona evrov, celoten projekt Nadgradnja železniške proge Poljčane - Slovenska Bistrica pa je vreden 41 milijonov evrov.