V mariborski Nadškofijski Karitas bi radi v akciji Otroci nas potrebujejo zbrali denar za vsaj 1400 otrok. Foto: BoBo
V mariborski Nadškofijski Karitas bi radi v akciji Otroci nas potrebujejo zbrali denar za vsaj 1400 otrok. Foto: BoBo

Slovenska Karitas je začela dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo. Namenjena je zbiranju denarja za pomoč socialno ogroženim otrokom, za šolske potrebščine. Letos pričakujejo podobno število prošenj kot lani, tudi na Nadškofijski Karitas Maribor je tako.

Na Nadškofijski Karitas Maribor trenutno potekata dve akciji zbiranja šolskih potrebščin za prihodnje šolsko leto; akcija Zvezek in pa akcija Otroci nas potrebujejo. Generalni tajnik Darko Bračun: "V letu 2019 je sodelovalo kar 81 osnovnih šol, vrtcev in veroučnih skupin, skupaj smo zbrali preko šest tisoč kosov šolskih potrebščin. Dokupili smo še nato okoli 10 tisoč pripomočkov. Lani je bila ob vstopu v novo šolsko leto skupna vrednost pomoči otrokom 34 tisoč evrov."

Na Nadškofijski Karitas upajo, da bodo v takšnem obsegu lahko pomagali tudi letos in se za podarjeno že vnaprej zahvaljujejo vsem dobrim ljudem.

Zaradi pandemije je letošnja akcija malo drugače, šolske potrebščine zbirajo tudi v poslovalnicah trgovin Office&More ter Bags &More, ter v prodajalnah Mercatorja po vsej Sloveniji. V mariborski Nadškofijski Karitas bi radi v akciji Otroci nas potrebujejo zbrali denar za vsaj 1400 otrok: "Vse informacije so na spletni strani www.karitas.si (Otroci nas potrebujejo) in tam je možno izraziti svoj namen," je še povedal Bračun.