Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

S prihodnjim tednom bo znova zaživela ambulanta družinske medicine pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Po odpovedi zdravnika iz Zdravstvenega doma Lenart konec februarja zdaj ambulanto prevzema koncesionar. Zdravnik bo Trojičanom na voljo ob ponedeljkih, sredah in četrtkih, v primeru velikega števila opredeljenih pacientov pa bo ambulanta delala vse dni v tednu.

Občani Svete Trojice so bili brez zdravnika v svoji občini kar 13 let. Aprila lani je zdravnika kraju sicer zagotovil Zdravstveni dom Lenart, a je ta po manj kot letu dni dal odpoved in ambulanto konec februarja letos zapustil. Zdaj prevzema zdravniško oskrbo ambulanta s koncesijo. Prve paciente bodo po predhodnem telefonskem naročilu sprejeli v ponedeljek, pravi nova trojiška zdravnica Ksenija Ljubojevič Džaferović: "Zagotavljamo oskrbo trikrat tedensko z zdravnikom specialistom družinske medicine, zagotavljamo dvakrat tedensko laboratorij, pomeni odvzeme krvi tukaj v ambulanti in v prihodnjih mesecih se bomo trudili, da bomo začeli tudi s preventivno dejavnostjo. Pričakujemo, da bo ta ambulanta res relativno hitro zaživela v polnem številu."

To pomeni okoli osemsto opredeljenih pacientov. Z ambulanto družinske medicine pa se želje po investicijah v zdravje Trojičanov še ne končujejo. Po napovedih župana Davida Klobase v bližnji prihodnosti želijo "v Sveto Trojico pripeljati še lekarno."

Med načrti ostaja tudi zobozdravstvena ambulanta, dolgoročno pa si pri Sveti Trojici prizadevajo za vzpostavitev centra zdravja, v katerem bi lahko občanom in občankam zagotavljali celovite zdravstvene storitve.