Trenutno se predvaja:
Maribor -1
16. september 2020 ob 14:42 Maribor Radio Maribor

Ekipa Radia Maribor se je mudila na Trgu svobode

Danes se je začel Evropski teden mobilnosti, ki so ga v centru Maribora zaznamovali tudi z Dnevom mobilnosti invalidov. Tam je bila naša ekipa Radia Maribor
Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek
Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek

Danes se je začel Evropski teden mobilnosti, ki so ga v centru Maribora zaznamovali tudi z Dnevom mobilnosti invalidov. Tam je bila naša ekipa Radia Maribor.

Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek

Evropski teden mobilnosti bo s številnimi dogodki zaznamovalo okrog 80 slovenskih občin. Letošnja tema je izbira čistejšega načina prevoza, organizatorji pa posebno pozornost namenjajo tudi mladim, saj jih le peščica v šolo kolesari ali pa pride peš. Ekipa Radia Maribor se je že zjutraj in dopoldne mudila na Trgu svobode v Mariboru. Tonska tehnika Boštjan Feguš in Jernej Repnik ter naš voditelj Robert Zajšek so poskrbeli za pestro javljanje. Radijski DJ Repnik pa za dobro muziko na trgu. Našo ekipo ste lahko srečali pod modrim šotorom.

Na trgu je bil danes tudi Dan mobilnosti invalidov. Robert je pred mikrofon povabil Milana Kotnika, predsednika Sveta invalidov Mestne občine Maribor. »V svetu invalidov se vsako leto trudimo vedno znova zato, da poskušamo širši javnosti, prebivalcem Maribora pokazati, da invalidi smo del tega mesta in da smo ponosni del tega mesta. Želimo pokazati, da smo aktivni in tudi ta dan mobilnosti je primerna prilika, da se pokažemo širše.«

Robert se je pogovarjal tudi z Žigo iz Mariborske kolesarske mreže. »V evropskem tednu mobilnosti pripravljamo kar nekaj aktivnosti. Vsak dan je recimo kolesarski zajtrk, vse kolesarje, ki se ustavijo pri nas, si lahko vzamejo brezplačni zajtrk in kavico, skupaj malo podebatiramo in spodbujamo kolesarjenje,« je med drugim povedal Žiga.

Ob koncu javljanj v dnevnem programu pa je Robert Zajšek poklepetal še z Lidijo iz Mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček. »Smo vsako leto prisotni in naš namen je seznaniti splošno populacijo o potrebah ljudi s posebnimi potrebami. Naša populacija so ljudje, otroci in mladostniki s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi, ki še vedno potrebujejo razumevanje širše okolice, zakonodajalcev, da bi lahko živeli v skladu s svojimi pričakovanju, željami in zmožnosti,« je izpostavila sogovornica Lidija.

Teden mobilnosti se bo 22. septembra tradicionalno sklenil z dnevom brez avtomobila. Podroben program dogodkov je na voljo na spletni strani Evropskega tedna mobilnosti.

Celotnemu javljanju pa lahko prisluhnete tukaj:

Evropski teden mobilnosti - Dan mobilnosti invalidov v Mariboru
Jasmina Bauman

Nazaj na vrh