Trenutno se predvaja:
Maribor 23
15. september 2020 ob 12:43 Maribor Radio Maribor

Evropski teden mobilnosti tudi z Radiem Maribor

V jutranjem programu smo gostili Alenko Gajšt, strokovno sodelavko Društva študentov invalidov Slovenije
BoBo Foto: dostopno
BoBo Foto: dostopno

V jutranjem programu smo gostili Alenko Gajšt, strokovno sodelavko Društva študentov invalidov Slovenije. Od 16. do 22. septembra bo namreč potekal Evropski teden mobilnosti, letos z osrednjo temo Izberi čistejši način prevoza. Na Trgu svobode bo jutri tudi naš sodelavec, voditelj Robert Zajšek, ki se bo v jutranji program Radia Maribor javil ob 8-ih 30.

V jutranjem programu smo izpostavili dva dogodka, in sicer PRIDEM TAKOJ in POSVET O VARNEM GIBANJU IN ORIENTACIJI SLEPIH IN SLABOVIDNIH PO MESTU.

Pridem takoj, je akcija ozaveščanja o težavah s parkiranjem imetnikov parkirne karte za invalide. Izvedli jo bodo jutri med 8. in 12. uro na Slomškovem trgu. Z invalidskimi vozički bodo zasedli 5 parkirnih mest in tako opozorili na njihovo težavo.

»Želimo opozoriti na to, da je invalidskih parkirnih mest malo in so ta nujno potrebna, kajti nekdo, ki lažje hodi in dobro vidi, lahko gre nekaj metrov dlje peš kot nekdo, ki ima težave. Temu so invalidska parkirna mesta tudi namenjena. Opažamo, da se situacija izboljšuje, se pa zmeraj najdejo kršitelji, med invalidi pa to povzroča slabo voljo. Invalidi namreč ne morejo parkirati na običajno parkirno mesto, invalidska mesta so dovolj široka in širša od običajnih mest,« je poudarila jutranja sogovornica Alenka Gajšt.

V petek bodo organizirali tudi posvet v Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Maribor, kjer bodo opozorili na težave, s katerimi se soočajo slepi in slabovidni predvsem glede infrastrukture v MO Maribor. »S tem posvetom želimo, da uslužbenci občinske uprave in morda tudi kak arhitekt, projektant iz prve roke slišijo, kaj so za slepe in slabovidne ovire in zakaj so tako nevarne,« je še izpostavila Gajštova.

Sicer pa bo Evropski teden mobilnosti zelo pester, vsebine programa so dostopne na spletni strani www.tedenmobilnosti.si, celotnemu pogovoru pa lahko prisluhnete tukaj:

DAN MOBILNOSTI INVALIDOV
Jasmina Bauman

Nazaj na vrh