Trenutno se predvaja:
Maribor 15
11. april 2019 ob 12:00 Maribor Radio Maribor

Konec aprila na Pohorju kolesarski spektakel

Odprtje sezone evropskega in svetovnega pokala v kolesarskem spustu
Pohorje, bike park Foto: BoBo
Pohorje, bike park Foto: BoBo

V pohorskem Bike parku zaključujejo priprave na uvodni tekmi evropskega in svetovnega pokala v kolesarskem spustu, ki bosta na sporedu predzadnji in zadnji konec tedna v aprilu.

Organizatorji so končali zadnja večja dela na tekmovalni progi in določili položaje televizijskih kamer. Tovrstne tekme namreč po vsem svetu pred ekrane privabijo več milijonov gledalcev. Velik je tudi odziv tekmovalcev – na tekmo evropskega pokala se jih je prijavilo več kot 400, zato so prijave predčasno zaprli.

Navijali bomo tudi za Slovence, pravi vodja Bike Parka Iztok Kvas. Monika Hrastnik je v svetovnem pokalu trenutno na 4. mestu, na domačem terenu pa bi se lahko potegovala tudi za zlato odličje.

Kvas pričakuje tudi polne tribune – okoli 10 tisoč dnevnih obiskovalcev. Vstopnice so že v prodaji. Zaradi tekmovanja bo od prihodnje srede zaprto glavno parkirišče pri Vzpenjači, kasneje pa še tisto pod hotelom Arena. Zaprli bodo tudi nekatere pohodniške poti.

Obiskovalci bodo lahko kupili vstopnice z vključenim avtobusnim prevozom, zato jih prosijo, da parkirajo v mestu.

Bosta pa v času tekmovanja odprti netekmovalni progi Bike parka. Adrenalina željni obiskovalci bodo lahko tako kolesarili tudi sami, morda pa bo ob vožnji z gondolo prisedel tudi kakšen njihov vzornik.

B. Z.

Nazaj na vrh