Trenutno se predvaja:
Maribor 20
16. julij 2020 ob 14:17 Radio Maribor

Letos krajši razpis za sobe v študentskih domovih

V sredo, 15. julija, je ministrstvo za šolstvo objavilo razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih. Tokrat je rok prijave samo do 17. avgusta
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

V sredo, 15. julija, je ministrstvo za šolstvo objavilo razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih. Tokrat je rok prijave samo do 17. avgusta. Prijaviti pa se je mogoče na tri načine.

Mariborski študentski domovi imajo 2663 subvencioniranih ležišč in običajno sprejmejo vse prijavljene študente. Kljub temu pa se je treba držati rokov razpisa, letos je ta 17. avgust. Vodja službe za študentske zadeve Damir Mlakar pojasnjuje, da je letos novost v prijavi, ki jo je mogoče izpeljati na tri načine. Prvi je z digitalnim potrdilom, drugi je z uporabniškim imenom in geslom (ob tem je treba prijavo oddati tudi pisno), tretji način pa je z računom AAI, torej z digitalno identiteto dijakov, ki se vpisujejo na fakultete. Za študente mariborske fakultete pa je to identiteta UM.SI.

Pomoč pri prijave pa je mogoče dobiti na spletu ali enotnem kontaktnem centru ekc@gov.si ali neposredno pri študentskih domovih v Mariboru umsd@um-mb.si

Poleg novosti pri načinu vpisa je prav tako v veljavi podaljšanje študentskega statusa zaradi koronavirusa, posledično pa tudi podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih domovih. Stanarine ostajajo iste kot lani od 73,50 eur do 138 eur. Odvisno od lokacije in velikosti sobe.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh