Trenutno se predvaja:
Maribor 4
11. oktober 2019 ob 15:08 Maribor Radio Maribor

Marles z 2-milijonsko naložbo

V poslovnem sistemu Marles bodo konec leta izvedli 2-milijonsko naložbo
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

V poslovnem sistemu Marles, kjer proizvajajo stavbno pohištvo iz lesa ter lesa in aluminija in sodobne lesene montažne objekte, bodo za dva milijona evrov investicij izvedli konec leta in v začetku prihodnjega leta.

Tako bodo v svoji tovarni v Lovrencu na Pohorju posodobili in skoncentrirali proizvodnjo lesenih objektov in bodo tako tam odslej proizvajali tako stene kot strešne in stropne elemente za objekte, pravi direktor družbe Bogdan Božac. Dodaja, da bodo še občutnejšo posodobitev izvedli pri proizvodnji lesenih oken, kjer bodo med drugim investirali v proizvodnjo novih lesenih polizdelkov ter postavili najsodobnejšo lakirno linijo. Z njo bodo zagotovili najvišjo stopnjo okoljske sprejemljivosti.

Proizvodnja hiš bo skoraj v celoti potekala v Lovrencu na Pohorju, del Marlesove proizvodnje pa bo ostal v obratu v Podvelki, in sicer se bodo tu bolj posvetili proizvodnji stavbnega pohištva. V finančni konstrukciji investicij predstavljajo večino viri iz poslovnega sistema Marles, pri proizvodnji lesenega stavbnega pohištva pa računajo tudi na sredstva iz podjetniškega sklada. V Marlesu je zaposlenih 210 ljudi in večjih novih zaposlitev iz naslova investicij ne načrtujejo.

Aljaž Mejal

Nazaj na vrh