Trenutno se predvaja:
Maribor 0
14. januar 2021 ob 09:43 Maribor Radio Maribor

Na cepljenje v Mariboru naročajo tudi osebni zdravniki

Na cepljenje se je mogoče prijaviti po telefonu, elektronski pošti, prek nove spletne aplikacije zdravstvenega doma  in tudi pri osebnem izbranem zdravniku
Foto: EPA
Foto: EPA

V mariborskem zdravstvenem domu imajo na seznamu za cepljenje že več kot 15 tisoč prijav. Trenutno poteka cepljenje starejših od 80 let, ki ga bodo končali jutri. Težave pa nastajajo pri nekaterih osebnih zdravnikih, ki so ljudi zavračali.

Na cepljenje se je mogoče prijaviti po telefonu, elektronski pošti, prek nove spletne aplikacije zdravstvenega doma in tudi pri osebnem izbranem zdravniku. Pri slednjih je v preteklih dneh ponekod prišlo do zavrnitve pacientov, ki so se želeli naročiti na cepljenje. Pomočnik direktorja zdravstvenega doma Aleksander Jus pojasnjuje: "Verjetno je prišlo do šuma v komunikaciji. Mi kontaktiramo vse naše zdravnike in tudi koncesionarje, da sprejemajo prijave svojih pacientov in nam te sezname tudi posredujejo." Jus dodaja, da je ob prijavi treba navesti številko zdravstvenega zavarovanja, zato naj imajo pacienti ob naročanju pri sebi zdravstveno kartico.

Katarina Klep-Černejšek

Nazaj na vrh