Trenutno se predvaja:
Maribor 18
19. april 2019 ob 13:58 Maribor Radio Maribor

Novi oder na Dravi ne bo več osrednje prizorišče Festivala Lent

Kakšna bo usoda 300.000 evrov vredne investicije?
Državni inšpektorat je ugodil pritožbi občine, ki pravi, da gradbeno dovoljenje za oder ni potrebno. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Državni inšpektorat je ugodil pritožbi občine, ki pravi, da gradbeno dovoljenje za oder ni potrebno. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Novi oder na Dravi, ki ga je mariborska občina prvič postavila lani, kot kaže ne bo več glavno prizorišče Festivala Lent. Večji dogodki bodo znova na Trgu Leona Štuklja.

Na Dravskem odru, ki so ga na pobudo bivšega župana Andreja Fištravca lani zgradili za 300.000 evrov, bodo letos prirejali le manjše dogodke, sporočajo z občine.

Plavajoče konstrukcije ne bodo sestavili. Prireditve bodo potekale le na fiksnem parterju.
S tem bodo oklestili visoke stroške, po mnenju župana Saše Arsenoviča, finančno nesmotrnega projekta. Vsakoletna montaža, demontaža in skladiščenje odra naj bi poleg začetne investicije stali še dodatnih 50.000 evrov.

To naj ne bi vplivalo na program Festivala Lent, saj bodo večji dogodki, kot sta koncert Umeka in Dubioze Kolektiva, na Trgu Leona Štuklja, ki lahko sprejme večje število ljudi, še zagotavljajo na mariborski občini.

Za komentar smo prosili tudi direktorja Narodnega doma Maribor in Festivala Lent Vladimirja Rukavino, ki pa se na naša vprašanja še ni odzval.

Mestni svetnik Stojan Auer pa se čudi, da bodo tako drago pridobitev kar zavrgli. Pričakuje, da bo župan investicijo preveril, in če se izkaže za sporno, tudi ukrepal.

Sicer pa še vedno ni jasno, ali je fiksni parter, ki ima temelje v zalivu pri Vodnem stolpu, zgrajen zakonito. Inšpekcijska odločba pravi, da ni, a jo hoče občina legalizirati.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh