Trenutno se predvaja:
Maribor 12
9. oktober 2019 ob 15:35 Maribor Radio Maribor

Parkiranje v garažni hiši Tržnica se bo občutno podražilo

Podjetje Inversio Gradnje je lastnike jeklenih konjičkov s katerimi imajo sklenjeno pogodbo o mesečni najemnini za parkiranje v garažni hiši Tržnica obvestilo, da bo s 1. decembrom najemnina občutno dražja
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Podjetje Inversio Gradnje je lastnike jeklenih konjičkov s katerimi imajo sklenjeno pogodbo o mesečni najemnini za parkiranje v garažni hiši Tržnica obvestilo, da bo s 1. decembrom najemnina občutno dražja. Razlogov za skoraj tretjinsko podražitev nam niso pojasnili, mi pa smo preverili, kakšne so cene za neomejeno parkiranje v preostalih mariborskih garažnih hišah.

Mesečni najem parkirnega prostora v garažni hiši Tržnica zdaj stane 61 evrov, kot nam je sporočila poslušalka pa bo cena od 1. decembra zaokrožena na 80 evrov. V podjetju Inversio Gradnje se na naše poizvedovanje niso odzvali, z zapisanega na oglasni deski pa bodo najemnikom z novo pogodbo dodelili oštevilčeno parkirno mesto. Z občutno podražitvijo se bo mesečni najem na Tržnici izenačil z garažno hišo v Hotelu City Maribor, kjer je na voljo tudi 12 urno parkiranje za 60 evrov. Prav toliko boste sicer za neomejeno parkiranje odšteli v Mariboxu, 5 evrov več pa v največji garažni hiši F- City pod trgovskim centrom City in v Forumu med Cankarjevo in Cafovo ulico.

Kakšne so cene v drugih parkirnih hišah?

69 evrov znaša mesečna najemnina pri Pristanu, kjer garažno hišo upravljajo Študentski domovi, evro dražja je v Centru na Prešernovi ulici, v skladu z zapisom na spletnih straneh pa morajo prav tako 70 evrov odšteti zunanji uporabniki v garažnih hišah pri mariborskem UKC-ju. In še parkirna hiša Slavija. Tam je cena 73 evrov. V večini od omenjenih devetih garažnih hiš so ob mesečnem najemu, ki je za več vozil lahko tudi cenejše, možne različne oblike najema, od nočnega do poldnevnega, občutno pa se razlikuje cena urne postavke parkiranja. Razpon je med evro in 1,7 evra, tudi pri tem pa je treba izpostaviti, da je večurno in večerno parkiranje praviloma cenejše.

Dejan Rat

Nazaj na vrh