Trenutno se predvaja:
Maribor 12
22. september 2020 ob 09:59 Radio Maribor

»Starejši kot človek je, bolj postajajo stvari zanimive in relevantne«

Zrela univerza Filozofske fakultete Univerze v Mariboru vabi
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V jutranjem programu Radia Maribor smo spomnili naše poslušalce, da za učenje res ni nikoli prepozno in da starost ni in ne sme biti ovira. Očitno je res nekaj na tem, da z odraščanjem na življenje gledamo drugače in z leti pridobimo dragocene izkušnje. Naš gost zjutraj je bil doc. dr. Andrej Naterer, ki nas je povabil na Zrelo univerzo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.

Zrela Univerza Filozofske fakultete Univerze v Mariboru je program, ki vabi vse, ki štejejo nad 55 let, da postanejo njihovi študenti. Program ŠIROKA OBZORJA združuje najrazličnejša področja in gostijo strokovnjake različnih področij in fakultet. Študijsko leto na ZUF-u se na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru začne v oktobru in traja do konca maja. V študijskem letu 2020/2021 ponujajo dva programa: ZUF Maribor in ZUF mobilna enota Šmarje pri Jelšah.

»Zrela univerza je namenjena vsem po 55. letu starosti, navzgor pa omejitve ni. Programi, ki jih ponujamo, so namenjeni vsem, ki so željni, radovedni in bi radi razširili obzorja, dopolnilni znanje, spoznali kaj novega. V ta namen je bil ta program oblikovan. Izvaja se na Filozofski fakulteti pod okriljem Centra za vseživljenjsko izobraževanje. Ponujamo dva programa,« je za jutranji program povedal dr. Naterer.

Program ZUF Maribor se izvaja na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, predavanja so vsak drugi torek v mesecu ob 17-ih. Program ZUF mobilna enota Šmarje pri Jelšah pa se izvaja v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. Predavanja so vsak drugi torek v mesecu ob 9-ih.

»Starejši kot človek je, bolj postajajo stvari zanimive in relevantne. Predvsem v primerih, ko si človek lahko sam izbere, kaj bo delal. Po drugi strani pa ne gre ZUF-a jemati z lahkoto, seveda vsi končajo, ampak stvar je zastavljena tako, da je treba obiskovati predavanja, na koncu se dobi certifikat. Predavanja so izjemno zanimiva, predavatelji so dostopni,« je izpostavil dr. Naterer.

Da za učenje nikoli ni prepozno dokazuje tudi razgibana skupina, ki obiskuje predavanja. »Obiskovalci predavanj so se med seboj tudi zelo povezali, so simpatična skupina, ki deluje tudi zunaj tega programa. Se videvajo, srečujejo, pridejo pripravljeni, skupinska dinamika je zelo zanimiva.«

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj:

Zrela univerza vabi
Jasmina Bauman

Nazaj na vrh