Trenutno se predvaja:
Maribor 12
14. december 2019 ob 07:02 Maribor Radio Maribor

V Mariboru se začenja nova smučarska sezona

Današnji in jutrišnji dan bosta v Mariboru športna. Uradno se namreč začenja nova smučarska sezona, vzporedno pa teče tudi Zimski športni vikend
Foto: Radio Maribor/Matej Mavrovič, osebni arhiv
Foto: Radio Maribor/Matej Mavrovič, osebni arhiv

Današnji in jutrišnji dan bosta v Mariboru športna. Uradno se namreč začenja nova smučarska sezona, vzporedno pa teče tudi Zimski športni vikend.

Upravitelju mariborskega smučišča je z bolj malo naravne pomoči uspelo pripraviti dovolj snega za odprtje smučarske sezone. Potem ko so prejšnji konec tedna odprli otroško progo, zdaj odpirajo še sedežnico Sleme. Na Areškem delu Pohorja pa je za smuko že pripravljen tudi Pisker. Sobotna cena je promocijska, 5 evrov.

Zimski športni vikend

Po smučanju in sankanju pa se bo mogoče v sklopu Zimskega športnega vikenda še brezplačno drsati v Ledni dvorani. Igrati bo mogoče tudi hokej, drsati na disko glasbo in kegljati na ledu. V nedeljo pa bo prvih 600 smučarjev na Pohorju smučalo z vozovnico po ceni 10 evrov. 21. decembra pa bo prav tako v sklopu športnega vikenda v kopališču Pristan še t. i. "Pool party" za otroke. Tudi ta dejavnost bo brezplačna, nanjo pa se je treba prej prijaviti.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh