Foto: BoBo
Foto: BoBo

Američanka Mikaela Shiffrin je prepričljivo zmagala tudi na slalomu za 54. Zlato lisico v Kranjski Gori, ki je štela za svetovni pokal alpskih smučark. Drugouvrščena Švedinja Frida Hansdotter je zaostala sekundo in 64 stotink, tretja je bila Švicarka Wendy Holdener (+1,87). Maruša Ferk je bila 20. (+6,17).
22-letna ameriška šampionka je tako v svetovnem pokalu prišla že do 40. zmage v karieri, kar je verjetno neponovljiv dosežek. Na nedeljskem slalomu si je udobno prednost privozila že v prvi vožnji, ko je najbližjo Frido Hansdotter prehitela za 1,47 sekunde, v drugo pa suvereno ubranila prednost. Hansdotterjeva je tudi na koncu osvojila drugo mesto, tretja je bila Wendy Holdener.
"Nekaj težav sem imela v spodnjem delu, vendar sem se ves čas borila. Dobro sem se počutila in uživala v nastopu," je takoj po zmagi povedala Shiffrinova, ki v letu 2018 še ne pozna poraza in je tudi prepričljivo osvojila naziv najboljše tekmovalke v skupnem seštevku 54. Zlate lisice.
Slovenski tabor z drugim dne v Kranjski Gori ne more biti najbolj zadovoljen. Po odstopu glavne favoritinje Ane Bucik v prvem nastopu je po prvi vožnji presenetljivo najbolje kazalo Klari Livk, ki je zasedla kar 18. mesto, vendar je tudi sama v drugo odstopila. Slovensko čast je tako ubranila le Maruša Ferk, ki pa po zaostanku petih sekund v prvi vožnji (21. mesto), v drugo ni mogla storiti kaj več in zasedla 20. mesto. Preostale tri Slovenke fizično zahtevne in ledene strmine, ki je od smučark zahtevala precejšnjo moč, niso zvozile. Brez uvrstitve so tako že po prvi vožnji poleg Bucikove ostale tudi Meta Hrovat, Neja Dvornik in Andreja Slokar.
Naslednji slalom v svetovnem pokalu za dekleta sledi že v torek v Flachauu.