Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Zbiranje sredstev za šestletnega Gala, ki se bori s prirojeno deformacijo rok in bi za operacijo v Združenih državah Amerike potreboval 150 tisoč evrov, se bo nadaljevalo.

Na prošnjo staršev malega Gala so se namreč po svojim močeh odločili pomagali v mariborski Nadškofijski Karitas. Kot je povedal generalni tajnik Darko Bračun, so odprli ločen TRR za zbiranje sredstev, dogovarjajo pa se tudi z mobilnimi operaterji, da bo mogoče prispevati tudi s poslanim SMS sporočilom GAL5 na števiko 1919. To bo predvidoma omogočeno še ta teden.

Pred tem je sredstva za Gala zbiralo društvo Maus, a se je njihovo poslovanje izkazalo za nepregledno, predsednica društva pa si je, kot je pojasnila po razkritju nepravilnosti, del zbranih sredstev izposodila. Koliko denarja je bilo točno zbranega v prvi dobrodelni akciji, Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič ne ve, niti, koliko jih je na računu predsednice društva ostalo, upa pa, da bodo ta denar dobili in bodo s pomočjo Karitasa morali zbrati le razliko. Generalni tajnik mariborske nadškofijske Karitas Darko Bračun še zagotavlja, da bodo pri njih zbrana sredstva za Gala zanj tudi porabljena in zlorab ne bo.

Šestletnega Gala naj bi Dror Paley, specialist, ki je v zasebni kliniki na Floridi že pomagal nekaterim slovenskim otrokom, operiral 20. maja.