Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Avstrijsko nepremičninsko podjetje Go Asset Development načrtuje v Hočah gradnjo 22.500 kvadratnih metrov velik logistični center. To bo podobno velik objekt, kot je Magnina lakirnica, v njem pa naj bi neuradno delovali dve podjetji. Gre za znanega investitorja v Sloveniji, v Sežani so namreč na 20 hektarjev veliki površini postavili logistični center, ki ga najema nemška družba Tedi.

Namera podjetja Go Asset Development za investiranje v občini Hoče Slivnica je bila nakazana pred približno letom in pol. Prostor so našli v industrijski coni I-22, v bližini podjetij Scania, Expo biro, ADK in Schenker. Kot pravi župan občine Hoče Slivnica, Marko Soršak, gre za logistični center v katerem naj bi v prvi fazi zaposlili od 50 do 60 ljudi. V drugi fazi bi jih po Soršakovih besedah najverjetneje zaposlili še več.

Trenutno je v pripravi občinski podrobni prostorski načrt, ki ga financira investitor. Potrebno dokumentacijo naj bi pridobili do začetka prihodnjega leta, ko bi se lahko začela gradnja.

Zaradi novega objekta tudi nova cesta, ki naj bi rešila prometne težave industrijske cone

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Od 14 lastnikov so bila prav tako že odkupljena potrebna zemljišča. Za ta je Go Asset po neuradnih podatkih odštel skoraj 40 evrov za kvadratni meter. To je enaka cena, kot je občina plačala za zemljišča za gradnjo nove ceste do logističnega centra in za industrijsko cono do že obstoječega križišča pri Petrolu, na vpadnici v Spodnjih Hočah. Trenutno občina čaka na služnost Darsa, saj je križišče v njihovi lasti. Kmalu za tem bo lahko izdano gradbeno dovoljenje. Denar za gradnjo bo pridobljen iz kohezijskih sredstev, kar še mora odobriti država. S to cesto bi glavno križišče v Spodnjih Hočah razbremenili tovornega prometa, ki bo zaradi novega logističnega centra še povečan.