Green lake Kidričevo Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Green lake Kidričevo Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Po zgledu uspešnih avstrijskih turistično urejenih gramoznic bo v Pleterjah v občini Kidričevo v začetku letošnjega poletja zaživel t. i. Green lake. To bo športnorekreacijski center, kjer bo mogoče kampirati, deskati oz. smučati na vodi in se ukvarjati tudi z različnimi zunanjimi športi, na voljo pa bo tudi gostinska ponudba.

Po nekaj letih pridobivanja vseh potrebnih dovoljenj in nekaj mesecih gradnje in priprav nabrežja gramoznice v Pleterjah zdaj opravljajo še zadnja dela pred odprtjem. Naložba je vredna približno milijon osemsto tisoč evrov in je razdeljena med občino in zasebnimi investitorji. Župan Kidričevega Anton Leskovar pojasnjuje, da je občina za komunalno ureditev zemljišč vložila med 300 in 400 tisoč evrov. Njihova želja pa je bila, da ob gramoznici nastane prostor za mlajše in družine.

Začetek letošnjega poletja se končuje le prvi del projekta

Projekt je razdeljen na 3 dele, ki se bodo razprostirali na 10 hektarjev velikem območju. Po končanju prve faze naložbe bo na tem območju mogoče kampirati oz. prespati v avtodomu, se okrepčati, smučati in deskati na vodi oz. wejkati in kot pojasnjuje vodja projekta Sara Kaučič, bodo ob jezeru tudi tribune, ki bodo sprejele približno 1300 obiskovalcev. Omogočale pa bodo, da bodo lahko na tem prostoru priredili tudi različne predstave, stand upe in tekmovanja.
V drugi fazi projekta bodo dodali še eno okrepčevalnico, kopališče in dodatnih 20 prostorov za avtodome. V tretji fazi, med letoma 2022 in 2024, pa načrtujejo, da bi postavili še mobilne hiške in dodatno žičnico za wejkanje.