Poročila Radia Maribor

Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo s kompetentnimi izjavami, mnenji in komentarji.

Na sporedu: vsak dan ob 8.00

Arhiv oddaj

Točno opoldne

Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo s kompetentnimi izjavami, mnenji in komentarji.

Na sporedu: Vsak delavnik ob 12.00

Arhiv oddaj

Do popoldneva

Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo s kompetentnimi izjavami, mnenji in komentarji.

Na sporedu: vsak delavnik ob 14.30

Arhiv oddaj

Aktualno regionalno

Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo z dodatnimi vedenji, mnenji in komentarji.

Na sporedu: vsak delavnik ob 17.00

Arhiv oddaj

Radijska tribuna

Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

Na sporedu: vsak ponedeljek, sredo in četrtek ob 9.30

Arhiv oddaj

Mariborski feljton

Oddaja Mariborski feljton ima najdaljšo zgodovino, saj je na sporedu od začetka vsako nedeljo točno opoldne. V njej lahko slišite razširjeni tedenski mozaični pregled dogajanja in aktualnih tem.

Na sporedu: vsako nedeljo točno opoldne

Arhiv oddaj

Odkrivamo Maribor

Oddaja prinaša utrip mesta na najrazličnejših področjih. V ospredju so tako aktualne teme kot tudi vsakdanji vrvež v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih. Novinarji skupaj s sogovorniki ugotavljajo dejstva, pomanjkljivosti in napredovanje ob posameznih temah in obveščajo širšo javnost o željah in potrebah prebivalcev v mestu.

Na sporedu: vsak torek od 9.30 do 10.30

Arhiv oddaj

Malo naokrog

Vsak petek dopoldan se naša ekipa odpravi malo naokrog. Obiskujemo in predstavljamo zanimive kraje, dogodke, ljudi.

Na sporedu: vsak petek od 9.30 do 11.00

Arhiv oddaj

Poslovni mikrofon

Oddaja Poslovni mikrofon je namenjena dogajanju na področju gospodarstva in trga dela na Štajerskem. V oddaji ob aktualnih vsebinah s področja gospodarstva in trga dela predstavljamo tudi inovativne poslovne rešitve.

Na sporedu: Torek, 11:10

Arhiv oddaj

Jezik na vrtiljaku

Jezik na vrtiljaku je torkova jezikovna rubrika, namenjena vsem, ki jim ni vseeno, kako se v slovenščini piše in govori. Iz ljubezni do slovenščine se loteva razjasnjevanja pravopisnih zadreg, obnavljanja jezikovnega znanja, opozarjanja na napake ter predstavljanja jezikoslovnih novosti in smernic za boljši jezik. Shranjeni pa so tudi vsi posnetki, ki so nastajali v rubriki Al' prav se reče.

Arhiv oddaj

Koristnice

Koristne informacije in nasvete za različne situacije in priložnosti.

Na sporedu: vsak torek ob 12.30

Arhiv oddaj

Megašolski herci

Oddaja za osnovnošolce, predstavlja učence, njihove dejavnosti v okviru pouka in v prostem času, njihove šole … Zanjo poskrbijo osnovnošolci pod mentorskim vodstvom novinarke.

Arhiv oddaj

Minute za zdravje

Vsi si želimo zdravja, dobrodošli pa so tudi nasveti strokovnjakov, ko naše počutje ni najboljše ali ko nam postavijo diagnozo.

Na sporedu: vsako sredo ob 10.30

Arhiv oddaj

Mladi mladim

Oddaja, ki jo dobro poznajo vsi, ki odraščajo, se radi zabavajo, se pogosto zaljubljajo, ob tem pa si vzamejo čas tudi za učenje in študij in vse, kar je zanimivo in koristno. V pol ure so strnjene zgoščene informacije, začinjene z dobro glasbo po izboru mladih novinarjev.

Na sporedu: vsako sredo ob 18.15

Arhiv oddaj

Nad leta z nasmehom

Namenjena je starejšim. Predstavljamo zanimive sogovornike, dogodke, svetujemo ...

Na sporedu: vsak ponedeljek 12.40

Arhiv oddaj

Obrazi sosednje ulice

Obrazi sosednje ulice je portretna oddaja, njeni gostje pa so optimistični, pogumni, kritični in nekoliko drugačni, včasih tudi samosvoji. Vsi prihajajo s Štajerske, z vseh vetrov, s svojim pogledom na življenje in izkušnjami nas bogatijo, opogumljajo ter širijo naša obzorja.

Na sporedu: vsako soboto po 13.00

Arhiv oddaj

Otroški radijski studio

Oddaja za naše najmlajše, na sporedu vsake tri tedne. Oddaje so zasnovane tematsko, z vsebinami, ki pritegnejo najmlajše poslušalce, oblikujejo pa jih otroci pod mentorstvom naših novinark.

Arhiv oddaj

Potopisi

Z gosti radijsko potujemo po deželah sveta. Na dolge in zanimive poti po našem planetu se podajajo popotniki, ki svoja doživetja delijo tudi s poslušalci Radia Maribor.

Arhiv oddaj

Pozitivne zgodbe

Vsak ponedeljkov dopoldanski program začenjamo s pozitivnimi zgodbami. Predstavljamo uspešne posameznike, sporočamo dobre novice, iščemo smele ideje, svetle točke …

Arhiv oddaj

Razgledi

Radijski razgledi so oddaja, ki želi na dinamičen način odstirati predvsem aktualno zgodovinsko dogajanje na širšem območju slišnosti– vrednotiti povsem določene zgodbe minulega v navezavi s sedanjostjo –, so pa tudi aktualni problemski pogovori o različnih temah in dilemah časa, v katerem živimo.

Arhiv oddaj

Sejemo nasvete

V rubriki Sejemo nasvete strokovnjaki s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor delijo aktualne nasvete vrtičkarjem in kmetovalcem (poljedelcem, sadjarjem, vinogradnikom, vinarjem …).

Na sporedu: vsak torek ob 6.30

Arhiv oddaj

Spominčice

Spominčice so nekakšna »rojstnodnevna« rubrika, v spomin oseb, dogodkov in pojavov v širšem slovenskem okolju, še posebej pa v njenem severovzhodnem koncu. Geslo rubrike je: »Česar ni v Spominčicah, to se zelo verjetno nikoli ni zgodilo.«

Na sporedu: vsak dan ob 7.45, ponovitev ob 16.40

Arhiv oddaj

Z vami v kuhinji

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Na sporedu: Vsako soboto ob 8.40.

Arhiv oddaj

Živalska sreda

V Živalski sredi odkrivamo zanimive in koristne stvari iz sveta, ki ga želimo razumeti in ga moramo spoštovati. Ko imamo žival, govorimo o odgovornem lastništvu, ki v najlepšem primeru postane lep čustven odnos. Zato je toliko pomembneje, da se naša svetova razumeta.

Na sporedu: vsako prvo sredo ob 11:30

Arhiv oddaj

Iz roda v rod

Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.

Na sporedu: vsako nedeljo ob 8.30

Arhiv oddaj

Zgodbe

Na naših novinarskih poteh srečujemo mnoge zanimive osebe, ki pripovedujejo včasih prav neverjetne zgodbe. V povezavi z glasbo in aktualnimi dogodki jih pripravimo prav za vas, tako v tedenskem kot tudi prazničnem programu.

Arhiv oddaj

Potujte z Radiem Maribor

Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

Na sporedu: Sobota, 11:10

Arhiv oddaj

Kultura zdravi - umetnost lajša

Oddaja je namenjena kulturnemu in umetniškemu dogajanju v Mariboru in širše. V njej napovedujemo premiere ter druge kulturne dogodke prireditve v severovzhodni Sloveniji in poročamo o njih.

Na sporedu: vsak petek ob 11.30

Arhiv oddaj

Sobotna bralnica

Radijska oddaja o mladinski književnosti. Njena avtorica v sodelovanju z najmlajšimi vsake tri tedne poskrbi za to, da pridejo do ušes mladih poslušalcev lepe zgodbe.

Arhiv oddaj

Valovanje besed

Oddaja o knjigi, človeku in svetu se dotika osrednjih vprašanj družbe. S podobnimi občutji in univerzalnimi vprašanji o bivanju se z besedami pesnikov in pisateljev dotikamo sveta in potujemo z njihovim vizionarstvom. V oddaji gostujejo priznani avtorji, strokovnjaki in poznavalci pa tudi ljudje, ki so s knjigo povezani kako drugače.

Na sporedu: vsak drugi torek po 21.00

Arhiv oddaj

Športne zgodbe

Šport nas bogati, tako v rekreativnem smislu, kot tudi, ko se na tribunah pojavimo kot navijači. Športne zgodbe v Mariboru, Sloveniji in svetu popisujejo naši športni novinarji.

Arhiv oddaj

Dr. Jazz

V četrtkovi večerni glasbeni oddaji DR. JAZZ štajerski kitarist in avtor predstavlja zanimive izvajalce in njihove zgoščenke, napoveduje festivale in koncerte doma in v tujini, del oddaje pa namenja tudi zgodovini jazza.

Na sporedu: vsak četrtek ob 21.00

Arhiv oddaj

Glasbeni klub

Oddaja o aktualnem glasbenem dogajanju v Mariboru, Sloveniji in po svetu, je mozaik kratkih govorno-glasbenih prispevkov o tem, kaj se najpogosteje vrti, kdo je najbolj priljubljen, kdo se uvršča na glasbene lestvice, kdo je izdal novo zgoščenko, kje bodo koncerti, gostovanja, tekmovanja, kaj prinašajo glasbeni abonmaji ...

Na sporedu: vsak torek ob 18.00

Arhiv oddaj

Glasbeni radiogram

Glasbeno-govorna oddaja gosti znane pevke, pevce in druge glasbenike, ki predstavljajo svoje zgoščenke, koncertne turneje, obletnice in druge dosežke, predstavljamo pa tudi glasbena obdobja, pomembne domače in tuje izvajalce, ki soustvarjajo sodobno zabavno glasbo, napovedujemo koncerte, festivale, glasbena tekmovanja, praznovanja ...

Na sporedu: vsako soboto ob 10.10

Arhiv oddaj

Lestvica Top 17

Glasbena oddaja z lestvico Radia Maribor v petek ob 19.30. Na sporedu je že od srede osemdesetih let, najprej kot samo lestvica sedemnajstih skladb, z leti pa se je razvila do sedanje oblike z dvema lestvicama – tujo in domačo. Lestvici sestavljata Tinček Bradač (tujo) in Gregor Stermecki (domačo).

Na sporedu: vsak petek ob 19.30

Arhiv oddaj

Mali modreci

Kako razmišljajo naši najmlajši o ljudeh, stvareh, dogodkih … Odgovori so zelo zanimivi.

Na sporedu: vsako sredo ob 6.40

Arhiv oddaj

Mali oglasi

Če ste morda preslišali brezplačne sredine 10-minutne in sobotne 15-minutne male oglase, jih lahko poslušate ponovno. Objavimo jih tudi na Facebook strani Radia Maribor. Vabljeni tudi k sodelovanju, če prodajate, kupujete ali podarjate, vsako sredo in soboto ob 12.30 na našo telefonsko številko 02/420-15-55.

Na sporedu: vsako sredo in soboto ob 12.30

Arhiv oddaj

Radijska delavnica znancev

Radijska delavnica znancev je terenska pogovorna oddaja, ki želi z zgoščeno reportažno govorico poslušalcem približati celostni življenjski utrip določenega kraja, hkrati pa jih povabiti k sooblikovanju oddaj. Z oddajo gojimo tudi kulturo stika z našimi poslušalci, v obliki javnih radijskih oddaj in rednih vsakoletnih izletov po domovini in tujini.

Na sporedu: vsak ponedeljek ob 18.00

Arhiv oddaj

Ritem mesta

Oddaja o zanimivih koncertih različnih zabavno glasbenih zvrsti, o novih zgoščenkah, glasbenih festivalih, pogovori z glasbeniki.

Na sporedu: vsak torek ob 20.00

Arhiv oddaj

Studio 22

V oddaji Studio 22 predstavljamo posnetke različnih glasbenih zvrsti, nastale v Glasbeni produkciji Radia Maribor, prav v velikem studiu 22, predvajamo pa tudi koncerte, ki so jih posneli sodelavci Radia Koper in Radia Slovenija, in vrtimo skladbe iz glasbenega arhiva Radia Maribor.

Na sporedu: vsak ponedeljek ob 21.00

Arhiv oddaj

V dobri družbi

Oddaja, ki želi poslušalcem polepšati nedeljsko dopoldne in jih informirati o novostih na slovenski narodno-zabavni sceni.

Na sporedu: vsako nedeljo ob 10.00

Arhiv oddaj