Dr. Jazz

V četrtkovi večerni glasbeni oddaji DR. JAZZ štajerski kitarist in avtor predstavlja zanimive izvajalce in njihove zgoščenke, napoveduje festivale in koncerte doma in v tujini, del oddaje pa namenja tudi zgodovini jazza.

Na sporedu: vsak četrtek ob 21.00

Arhiv oddaj

Glasbeni klub

Oddaja o aktualnem glasbenem dogajanju v Mariboru, Sloveniji in po svetu, je mozaik kratkih govorno-glasbenih prispevkov o tem, kaj se najpogosteje vrti, kdo je najbolj priljubljen, kdo se uvršča na glasbene lestvice, kdo je izdal novo zgoščenko, kje bodo koncerti, gostovanja, tekmovanja, kaj prinašajo glasbeni abonmaji ...

Na sporedu: vsak torek ob 18.00

Arhiv oddaj

Glasbeni radiogram

Glasbeno-govorna oddaja gosti znane pevke, pevce in druge glasbenike, ki predstavljajo svoje zgoščenke, koncertne turneje, obletnice in druge dosežke, predstavljamo pa tudi glasbena obdobja, pomembne domače in tuje izvajalce, ki soustvarjajo sodobno zabavno glasbo, napovedujemo koncerte, festivale, glasbena tekmovanja, praznovanja ...

Na sporedu: vsako soboto ob 10.10

Arhiv oddaj

Lestvica Top 17

Glasbena oddaja z lestvico Radia Maribor v petek ob 19.30. Na sporedu je že od srede osemdesetih let, najprej kot samo lestvica sedemnajstih skladb, z leti pa se je razvila do sedanje oblike z dvema lestvicama – tujo in domačo. Lestvici sestavljata Tinček Bradač (tujo) in Gregor Stermecki (domačo).

Na sporedu: vsak petek ob 19.30

Arhiv oddaj

Mali modreci

Kako razmišljajo naši najmlajši o ljudeh, stvareh, dogodkih … Odgovori so zelo zanimivi.

Na sporedu: vsako sredo ob 6.40

Arhiv oddaj

Mali oglasi

Če ste morda preslišali brezplačne sredine 10-minutne in sobotne 15-minutne male oglase, jih lahko poslušate ponovno. Objavimo jih tudi na Facebook strani Radia Maribor. Vabljeni tudi k sodelovanju, če prodajate, kupujete ali podarjate, vsako sredo in soboto ob 12.30 na našo telefonsko številko 02/420-15-55.

Na sporedu: vsako sredo in soboto ob 12.30

Arhiv oddaj

Radijska delavnica znancev

Radijska delavnica znancev je terenska pogovorna oddaja, ki želi z zgoščeno reportažno govorico poslušalcem približati celostni življenjski utrip določenega kraja, hkrati pa jih povabiti k sooblikovanju oddaj. Z oddajo gojimo tudi kulturo stika z našimi poslušalci, v obliki javnih radijskih oddaj in rednih vsakoletnih izletov po domovini in tujini.

Na sporedu: vsak ponedeljek ob 18.00

Arhiv oddaj

Ritem mesta

Oddaja o zanimivih koncertih različnih zabavno glasbenih zvrsti, o novih zgoščenkah, glasbenih festivalih, pogovori z glasbeniki.

Na sporedu: vsak torek ob 20.00

Arhiv oddaj

Studio 22

V oddaji Studio 22 predstavljamo posnetke različnih glasbenih zvrsti, nastale v Glasbeni produkciji Radia Maribor, prav v velikem studiu 22, predvajamo pa tudi koncerte, ki so jih posneli sodelavci Radia Koper in Radia Slovenija, in vrtimo skladbe iz glasbenega arhiva Radia Maribor.

Na sporedu: vsak ponedeljek ob 21.00

Arhiv oddaj

V dobri družbi

Oddaja, ki želi poslušalcem polepšati nedeljsko dopoldne in jih informirati o novostih na slovenski narodno-zabavni sceni.

Na sporedu: vsako nedeljo ob 10.00

Arhiv oddaj