Foto: Radio Maribor/Sončni raj
Foto: Radio Maribor/Sončni raj

Bogdan Mak je pred nekaj leti s soprogo Petro v Malečniku najel posestvo in začela sta novo zgodbo – poimenovala sta jo Sončni raj. Že kmalu sta se lotila projekta Zasadimo.si, temu je sledil t. i. zipline Čebelji let, to je spust po jekleni vrvi, zadnja v nizu pridobitev pa je vinska fontana.

V tokratni portretni oddaji je Bogdan Mak razmišljal tudi o tem, kaj nam daje narava: «Dejansko lahko vse najdemo v naravi. Nisem pristaš agresivnega kmetijstva, kjer rastline gojijo v zaprtih prostorih, brez stika z zemljo, a dejstvo je, da to postaja trend, saj se takšna hrana zelo promovira. In glede na to, da ljudje kupujemo to nizkocenovno hrano, je to razlog, da se je vse več prideluje. Ampak takšna pridelava nima veze s kmetijstvom, to je industrijska proizvodnje hrane. In če nas ta kriza zaradi epidemije ni ustavila, nas bo čez nekaj let kakšna druga, v kateri se bomo morali bistveno bolj zamisliti nad sabo.«

Na Mariborski vinski cesti v Vodolah je v dneh, po sprostitvi ukrepov, vrata odprla tudi Fontana vin. Tudi za to domišljeno zgodbo je skupaj z družino poskrbel Bogdan Mak v sodelovanju z okoliškimi vinarji.