Traffic hotline 080 80 15

20. Sep 2017 at 09:04 Maribor Second Hand

SECOND HAND 20. & 23. 9. - MICHAEL JACKSON - SCREAM ALBUM

false

Pozdravljeni v oddaji Second hand.
Če bi si morali zamisliti dogodek, kateremu ustreza pesem v ozadju, bi to verjetno bila noč čarovnic. Tega se zavedajo tudi pri Epic/Legacy Recordings ter The Estate of Michael Jackson, kjer urejajo zapuščino glasbene legende z vzdevkom kralj popa.
Pesem v ozadju, Thriller, bi se pojavila na vsaki Halloween zabavi brez njihovega posredovanja, zato so se odločili to letos tudi unovčiti. Za letošnjo noč čarovnic so pripravili nov album, kompilacijo na temo hororja, teme, svetlobe in presenečenja, z naslovom Scream.
Tudi albumov Artwork pri vinilni plošči bo povezan s tem in bo izdelan iz 'glow in the dark' materiala. Prav tako bo poster, ki bo priložen albumu, vseboval določene 3D materiale.
Izdaja je predvidena za 29. september, razen za 'glow in the dark' vinilno ploščo, na katero bo potrebno počakati do 27. oktobra. Vse lahko prednaročite že sedaj na Amazonu, vinilna plošča vas bo stala 35 dolarjev. Ob izdaji bodo v šestih mestih po svetu potekale tudi zabave. Paris, London, Sydney, Berlin, Los Angeles in Tokyo bodo prizorišče prikaza video posnetkov in zabav na to temo.
Na kompilaciji bo 13 Michaelovih pesmi, povezanih s to tematiko, ter bonus pesem, kateri se vrnemo kasneje. Pri izbiri pesmi je poudarjena Michaelova ljubezen do Halloweena, izbrane pesmi pa so tudi dovolj energične in plesne, da bodo lahko osnova za zabave.
Pesem Thriller, ki je seveda zvezda tega izbora, je tudi Jacksonova najbolj semplana pesem, saj so v njej mnogi kasnejši artisti iskali pridih grozljivega in je semplana v preko 150 pesmih. Na albumu bomo poleg Thrillerja našli še pesmi kot so “Dirty Diana”, “Scream”, “Torture”, Somebody’s Watching Me” in “This Place Hotel”.
Omenjena bonus pesem, ki je na albumu dodana Michaelovim pesmim, nosi naslov “Blood on the Dance Floor X Dangerous”, in je energičen ''mash-up'' petih pesmi. To delo so zaupali duu The White Panda, katerega je Vibe magazin oklical za kralje mash-upa. V pesmi bomo tako lahko zasledili elemente originalov: “Blood on the Dance Floor,” “Dangerous,” “This Place Hotel,” “Leave Me Alone,” in “Is It Scary.”
Tu seveda ne gre za enostaven Mash-up in The White panda so dano zaupanje upravičili ter ponudili izdelek, ki ju bo le še utrdil na tem področju. Sicer duo, ki ga sestavljata Tom Evans in Dan Griffith, prihaja iz Chicaga, na Soundcloudu in Youtube sta pa že presegla 100 milijonske številke ogledov svojih del, izdala pet albumov in na Hype machine zabeležila 35 št. 1 hitov.

Mišel Vugrinec