Mobilna aplikacija RTV Slovenija omogoča spremljanje radijskih in televizijskih programov v živo, ogled ter poslušanje zamujenih oddaj in prispevkov ter pregledovanje novic in drugih vsebin s portala www.rtvslo.si.

Aplikacijo si na svojo mobilno napravo ali tablico namestite iz trgovin Google Play®, Huawei AppGallery® ali Apple App Store®.

Aplikcije RTV Slovenija so brezplačne.

Za naprave s sistemom Android se nahajajo tukaj, za naprave proizvajalca Huawei tukaj, za naprave s sistemom IOS pa na tem naslovu.

Za naložitev aplikacij morate imeti mobilno napravo s sistemom Android, Huawei ali iOS ter povezavo do internet omrežja.

RTV 365 je spletni portal RTV Slovenija, kjer so na enem mestu zbrane vse RTV-vsebine: filmi, serije, dokumentarci, radijske in televizijske oddaje, podkasti, risanke in številne druge domače in tuje produkcije, dodana je Filmoteka, bogata knjižnico slovenskih filmov.

Pri predvajalniku avdio in video vsebin smo ohranili možnosti, ki smo jih vzpostavili že pri RTV 4D, to so časovni zamik, dodajanje podnapisov, dodaten zvočni kanal in posnetki s tolmačem, dodatno pa lahko uporabniki vključijo tudi »način kina« (ang. theater mode). Na voljo so še dodatne možnosti dostopa do vsebin: uporabnik se lahko naroči na priljubljene vsebine, ustvari svoj seznam vsebin in pogleda zgodovino svojih ogledov in poslušanj.

Na voljo je na naslovu 365.rtvslo.si.

Aplikacija RTV Živ žav je varna in zabavno igrišče, kjer lahko otrok samostojno raziskuje vsebine, se ob njih uči in zabava, dostopno prek aplikacije na mobilnem telefonu ali računalnika. Vsebine, ki jih ustvarja RTV Slovenija na radiu, televiziji in spletu za otroke od 3. do 8. leta na enem mestu. V aplikaciji RTV Živ žav so na voljo risanke, serije, filmi in dokumentarci za otroke, oddaje, pravljice, radijske igre za otroke, Zgodbe iz školjke in starejše, a še vedno zanimive vsebine ter slon Bansi, ki skupaj z otroki raziskuje skrivnosti človeškega telesa, živalskega in rastlinskega sveta.

Aplikacija je na voljo na spletnem naslovu ziv-zav.rtvslo.si.

Aplikacija Čist hudo je zabavna, poučna in informativna spletna klopca za punce in fante, od 9. do 15. leta, dostopna prek mobilnega telefona ali računalnika z vsebinami, ki jih pripravlja RTV Slovenija na radiu, televiziji in spletu za mlade. Na aplikaciji RTV Čist hudo je več rubrik, Čist hudi posnetki, kjer si je mogoče ogledati kratke prispevke o zelo različnih temah, poezijo, številne nasvete, kako se nečesa lotimo in druge vsebine. V rubriki Oči na peclje so na voljo televizijske, v rubriki Napni ušesa pa so za mlade na voljo radijske oddaje. V rubriki Hudo za prebrati lahko mladi berejo o poklicih, naravi, športu, razlage in druge zanimive vsebine. Na voljo so tudi filmi, serije in dokumentarci za mlade in izbrane starejše oddaje.

Aplikacija je na voljo na spletnem naslovu cist-hudo.rtvslo.si.