Dve največji slovenski medijski hiši RTV Slovenija in POP TV sta v včerajšnji (11. 11. 2021) oddaji Skupaj naprej, ki je bila hkrati na sporedu tako na Televiziji Slovenija kot na programu POP TV, združili moči v konstruktivni želji po iskanju rešitev za izhod iz zdravstvene, družbene in psihološke krize, ki jo je povzročil covid-19.

Združitev obeh medijskih hiš v četrtkovi večerni oddaji predstavlja prvo tovrstno medijsko sodelovanje, s katerim tako RTV Slovenija kot tudi POP TV sporočata, da je vsaj na simbolni ravni možno preseči delitve, se poeenotiti, sodelovati in stopiti skupaj za boljšo prihodnost vseh nas.

Rdeča nit 120-minutne oddaje, ki sta jo vodili Erika Žnidaršič in Maja Sodja, je bilo iskanje odgovorov na vprašanja, ki so se dotikala številnih vidikov življenja v državi, ki je že skoraj dve leti v primežu epidemije. Ugledni gostje, Mario Fafangel, predstojnik Centra za nalezljive bolezni, NIJZ, dr. Alenka Zupančič Žerdin, filozofinja, Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, dr. Mojmir Mrak, ekonomist, Ksenija Benedetti, strokovnjakinja za protokol in dr. Dan Podjed, antropolog, so v pogovoru podelili svoje izkušnje in pogled na situacijo, ki se je tudi njih dotaknila tako po strokovni kot tudi na osebni ravni.

Voditeljici oddaje Skupaj naprej sta bili Maja Sodja in Erika Žnidaršič. Foto: Adrian Pregelj
Voditeljici oddaje Skupaj naprej sta bili Maja Sodja in Erika Žnidaršič. Foto: Adrian Pregelj

Izjave gostov si lahko preberete in ogledate: na rtvslo.si in 24ur.com.

Preostale fotografije iz oddaje najdete tukaj.

Oddajo Skupaj naprej, ki se je predvajala sočasno na TV SLO 1 in POP TV med 20:00 in 21:58, je v povprečju vsako minuto spremljalo 54 % gledalcev oziroma vsak 2. gledalec. Skupni doseg obeh oddaj je bil skoraj 700 tisoč različnih gledalcev.*

*Vir: AGB Nielsen Media Resarch, 11.11.2021, ciljna skupina 4+; delež gledalcev televizijskih vsebin v živo in z zamikom na isti dan, doseg: gledalci, ki so si ogledali vsaj 1 minuto oddaje