Naklonjenost poslušalcev, gledalcev in bralcev primorskih medijev z obeh strani meje pri izbiri osebnosti, ki so na različne načine pozitivno zaznamovale življenje Primorske v letu 2018, so merili vseh dvanajst mesecev preteklega leta. Na Primorskem je uspešna in odmevna akcija, ki promovira etične in požrtvovalne posameznike v družbi, z leti postala sinonim pozitivnega delovanja za širše dobro.

Na sklepni prireditvi, ki bo to leto v dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru, bodo Osebnosti Primorske podelili nagrado zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca. Za dobro razpoloženje bodo poskrbeli glasbena skupina Tomi Purich trio, Marina Martensson in Drago Mislej Mef, , Moya, Lara Kadis in Aleksander Mežek. Voditelja prireditve bosta novinarka in voditeljica Karin Sabadin in odgovorni urednik slovenskega programa TV Koper Matej Sukič.

Poslušalci, gledalci in bralci primorskih medijev bodo za svoje izbrance lahko glasovali od sobote, 5. januarja 2019, od 12.00 do četrtka, 10. januarja 2019, do 24.00.

Posnetek prireditve si lahko ogledate na Televiziji Koper dan po prireditvi, v nedeljo, 13. januarja ob 18.00.

Nominiranci za naziv Osebnost Primorske v letu 2018 so predstavljeni v spodnji fotozgodbi (foto Primorske novice).