Slovenijo bo na Evroviziji leta 2021 zastopala Ana Soklič. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Slovenijo bo na Evroviziji leta 2021 zastopala Ana Soklič. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Z mislimi smo že tam, na odru Evrovizije 2021 na Nizozemskem. Znano je, da bo RTV Slovenijo zastopala letošnja zmagovalka Eme Ana Soklič, a z novo skladbo. RTV Slovenija (TV Slovenija, Razvedrilni program) objavlja vabilo za sodelovanje na izboru skladbe, ki bo zastopala RTV Slovenijo na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije.

Prijavite se lahko vsi avtorji: glasbe, besedila, priredbe oz. aranžmaja. Skladba je lahko dolga največ tri minute in mora biti v celoti in v posameznih delih izvirna ter še ne priobčena javnosti.

Res lepo vas vabim vse, da pristopite s svojo kreativno energijo in pošljete skladbo, s katero bi lahko stala na evrovizijskem odru 2021. Želim si, da bi za tako skladbo stali vsaj malo »nori« ljudje. Da greste daleč, kolikor zmorete, da greste tudi čez rob neke utrujenosti, ker se mi zdi, da se takrat lahko zgodijo čudeži. Pošljite svojo skladbo, mogoče pa prav z vašo nastopim na odru Evrovizije 2021.

Ana Soklič, zmagovalka EME 2020 in slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije 2021

Skladbo, ki bo morda odmevala po vsej Evropi in še dlje, lahko prijavite od 13. julij 2020 do vključno 30. septembra 2020 do polnoči. Vsa navodila najdete na portalu Tekmovanje za pesem Evrovizije 2021.

Vse prijave, ki bodo popolne in oddane pravočasno, bo pregledala najmanj tričlanska strokovna komisija. Število izbranih skladb in postopek izbora zmagovalne skladbe bomo naknadno objavili v Pravilih izbiranja skladb za sodelovanje in načina glasovanja na morebitnem izboru skladbe, ki bo zastopala RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2021.

Morebiten seznam izbranih skladb bomo na rtvslo.si objavili najpozneje do 31. decembra, končno skladbo, ki bo zastopala Slovenijo na velikem odru Evrovizije 2021, pa najpozneje do 9. marca prihodnje leto.

Pestro dogajanje, povezano z izborom pesem Evrovizije 2021, spremljajte na: rtvslo.si/EMAEvrovizija ter na našem facebook in instagram profilu.