Radio Si glasbeni natečaj
Radio Si glasbeni natečaj "2021 Standouts"

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je lani obeležil že 35 let delovanja. V leto 2021 pa je, kljub še zmeraj trajajoči epidemiji, vstopil optimistično in tako v teh dneh objavil nov natečaj za glasbene skupine, ki ga bodo v naslednjih mesecih popestrili tudi z gostovanji uveljavljenih skupin in koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na njihovem Radio Si Main Stageu. Radio Si namreč že vrsto let slovi prav po odlični in izjemno pestri glasbeni opremi svetovne in slovenske produkcije, s čimer so si ustvarili prestižno pozicijo med številnimi slovenskimi izvajalci.

Slovenske izvajalce pozivajo, da se tudi letos v čim večjem številu odzovejo s svojimi novimi skladbami. V letu 2020 so na razpis prejeli več kot 150 skladb kar 77-ih glasbenih izvajalcev. Zaradi izjemnega odziva so tako namesto treh, izbrali kar pet zmagovalcev – to so postali WCKD Nation, Aka Neomi, Roosters Cocktail, Itch in Rumejts. In prav te izbrane skladbe, posnete v Studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor, so pomembno zaznamovale lansko poletje na številnih radijskih postajah.

Lanskoletni zmagovalci: AKA Neomi, Itch, Rumejts, Rooster Cocktail in WCKD Nation. Foto: osebni arhiv izvajalcev
Lanskoletni zmagovalci: AKA Neomi, Itch, Rumejts, Rooster Cocktail in WCKD Nation. Foto: osebni arhiv izvajalcev
Prijavite se na glasbeni natečaj!

Z demo posnetkom še neobjavljene skladbe, se lahko do 25. maja 2021, prijavite uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, ki želite pridobiti možnost studijskega snemanja prijavljene skladbe in koncertnega nastopa na RADIO Si Main Stageu! Specifične razmere dovoljujejo, da se izvajalci lahko prijavijo z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi le enega glasbenega inštrumenta. Vse podrobnosti razpisa in pogoje prijave najdete na spletnih straneh www.radiosi.eu in https://www.rtvslo.si/rtv/narocila-pozivi-in-razpisi


Radio Si kot del Radia Slovenija izpolnjuje svoje poslanstvo do pričakovanj poslušalcev
Radio Slovenija s tremi nacionalnimi radijskimi programi, z dvema regionalnima, z dvema programoma za narodnostne manjšine in s programom za tujo javnost pripravlja pester nabor vsebin in ob izpolnjevanju javnega poslanstva sledi željam in pričakovanjem poslušalcem.

Program za tujo javnost, Radio Si, je že od ustanovitve leta 1985 v prvi vrsti namenjen tujcem, ki v Sloveniji živijo, delajo, študirajo, tistim, ki prihajajo v Slovenijo na poslovni ali turistični obisk, in vse večjemu številu tujih voznikov, ki dnevno prečkajo Slovenijo.

V programu lahko slišijo:
- novice v tujih jezikih vsako polno uro,
- turistične in servisne informacije za tujce,
- kratke magazinske oddaje ter
- najaktualnejše prometne informacije podnevi in ponoči vse dni v letu.
Iz leta v leto pa Radio Si postaja vse bolj priljubljen tudi med mlajšo in srednjo generacijo slovenskih poslušalcev, ki jim tuji jeziki ne predstavljajo komunikacijske ovire.