Člani Radijskega odbora Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki združuje 115 javnih radijskih in televizijskih postaj iz 56 držav, se bodo jutri sestali na seji v Ljubljani, na kateri bo med drugim tekla beseda o položaju radia v avtu, t.i. povezanih avtomobilih in avtonomnih vozilih, ter o dilemah radijskega medija, ki mu jih prinašajo s tem povezane digitalne in tehnološke spremembe.

Foto: EBU
Foto: EBU

Radijski odbor EBU, ki mu predseduje Graham Ellis (BBC), sestavlja 13 izvoljenih članov, praviloma direktorjev evropskih javnih radiev. Med njimi je tudi direktor Radia Slovenija Mirko Štular. Odbor, znotraj katerega se pretresajo ključne teme na področju radia v evropskem prostoru, mednarodnega sodelovanja, razvoja medija in skupnih projektov, med drugim upravlja tudi sklad (Innovation Fund), iz katerega se na podlagi izvedenega razpisa sofinancira najbolj inovativne projekte s področja avdio produkcije med članicami EBU, ta sklad je v preteklosti podprl tudi že projekte Radia Slovenija.

Srečanja se bosta udeležila tudi dva predstavnika z vrha organizacije EBU, in sicer Vanessa O'Connor, vodja odnosov z javnostmi (Director of Member Relations & Communications), in Jean Philip de Tender, namestnik generalnega direktorja in direktor za medije (Deputy Director General EBU in Director Media). Zbrane bo uvodoma nagovoril tudi generalni direktor RTV Slovenija, Andrej Grah Whatmough.

Radio Slovenija. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj
Radio Slovenija. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj