Radio Si je v letu 2021 zasnoval izjemno zanimivo ter s humorjem začinjeno rubriko, s katero želi tujce spodbuditi k učenju in posledično rabi slovenskega jezika.

Rubriki, ki so jo poimenovali DAVE'S CHALLENGE: Let's learn Slovene, lahko prisluhnete vsak dan ob 7.30 in ob 15.45 na radijskih valovih ter na spletni strani, vse poslušalce pa vljudno vabijo tudi, da jo poiščejo med podkasti in se nanjo naročijo.

Vsak dan ob 7.30 in 15.45 na Radiu Si!
Vsak dan ob 7.30 in 15.45 na Radiu Si!

S humorjem obarvana zgodba zaljubljenega para

Mlada Slovenka Fani je kot varuška preživela leto dni na zelenem Irskem. Tam se je zaljubila v hudomušnega barmana Dave-a in se z njim preselila v Maribor.

Z Dave-om in Fani se boste naučili nekaj novih, predvsem pa uporabnih slovenskih besed.
Z Dave-om in Fani se boste naučili nekaj novih, predvsem pa uporabnih slovenskih besed.
Učne ure slovenskega jezika z Dave-om in Fani.
Učne ure slovenskega jezika z Dave-om in Fani.

Pestro življenje mladega mednarodnega para je pritegnilo pozornost Radia Si, ki je ob Daveovem lomljenju jezika s slovenskimi besedami spoznal, da je tujcem učenje slovenščine vse prej kot lahka naloga. Zato je na program uvedel dnevno dozo slovenskega jezika za vse tujce, ki bi se želeli vsak dan naučiti nekaj novih in uporabnih slovenskih besed ter se ob tem tudi iskreno nasmejati.

Ker je za tujce zelo pomembno, kako se izgovorjene besede tudi napišejo, so učne ure smiselno dopolnili. Tako se na vseh platformah, kjer je mogoče spremljati novo serijo, besede izpišejo v slovenščini in angleščini.

Z novo serijo, ki jo boste lahko dnevno spremljali čez celo leto, Radio Si še dodatno krepi svoje poslanstvo, saj spodbuja razumevanje in posledično tudi rabo slovenskega jezika, ter tako prispeva k prepoznavnosti Slovenije v svetu.

O Radiu Si

Radio Si - Radio Slovenia International je prvi in edini tujejezični radijski program v Sloveniji. Kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija.

Kdo ga posluša?
Tujci, ki prihajajo v Slovenijo poslovno ali na dopust, in Slovenci, ki jim tuj jezik ne predstavlja komunikacijske ovire.

Kakšen program pripravlja?
Program tvorijo novice v tujih jezikih, turistične in servisne informacije za tujce, kratke magazinske oddaje ter seveda najaktualnejše dnevne in nočne prometne informacije vse dni v letu.