Četrtkovi večeri bodo med 20. in 22. uro znova namenjeni dvourni mozaični oddaji Studia 3, ki združuje Tarčo, Globus in Točko preloma. V oddajah bodo, tako kot doslej, sodelovala vsa uredništva Informativnega programa, dopisništva doma in po svetu ter novinarji notranje političnih, gospodarskih in zunanjepolitičnih oddaj.

Tarča tudi v novi sezoni ostaja oddaja z več gosti in polemičnimi debatami, Globus in Točka preloma pa se bosta poglobljeno in analitično ukvarjala z najbolj aktualnimi in perečimi zunanjepolitičnimi ter gospodarskimi temami.

Tema prvega Globusa v novi sezoni (27. avgust 2020 ob 20.00 na TV SLO 1) bo vloga medijev v demokratični družbi. Iskali bodo odgovore na vprašanja, ali sta ustrezna zakonodaja in financiranje ključ do kakovostnih javnih medijskih storitev? Kako se tuji javni servisi prilagajajo obdobju digitalizacije in kako vzdržujejo zaupanje javnosti? Oddajo bo vodil Adrijan Bakič.

Studio 3: Globus in Točka preloma, napovednik

Sledila bo Točki preloma (27. avgust 2020 ob 21.00 na TV SLO 1), v kateri bodo obravnavali vse posledicah epidemije koronavirusne bolezni. Kaj čaka jeseni slovensko gospodarstvo? Kako krmariti med skrbjo za zdravje in ohranitvijo poslovanja? Ali je po izkušnjah z epidemijo spet čas za ustanovitev domačega letalskega prevoznika? Kako posledice koronavirusa čuti slovenska filmska industrija? Odgovori sledijo v oddaji, ki jo bo vodila Janja Koren.

V četrtek, 3. septembra, pa se na TV SLO 1 s vrača tudi Tarča, obetajo se nove teme in razburljive razprave.