Foto: TV SLO
Foto: TV SLO

Finančna sredstva so se zbirala za štiri družine, pa tudi za darila za vse otroke oz. družine v stiski, ki otrokom daril ne morejo omogočiti. Pri projektu v okviru Dobrodelnega tedna je sodelovalo pet oddaj TV Slovenija.

Zbiranje sredstev se je začelo v Tedniku, nadaljevalo v četrtkovi oddaji Dobro jutro in kvizu Vem!, ki je imel za to priložnost posebne tekmovalce (Lucija Ćirović, Nika Rozman in Anže Zevnik). V soboto je bila donatorska akcija del komentatorskega omizja oddaje Zadnja beseda, zaključek projekta pa je bil v oddaji Vikend paket, kjer so ves čas trajanja oddaje pozivali k donacijam.

Po oktobrskemu Tednu dobrodelnosti, ki ga je TV Slovenija organizirala skupaj z Rdečim križem, novembrskemu koncertu Klic dobrote, ki ga je RTV Slovenija organizirala skupaj s Karitasom in 28. Dobrodelnim Miklavževim koncertom, je Dobrodelni teden z ZPMS že četrti dobrodelni projekt Televizije Slovenija v treh mesecih.

V oddaji Dobro jutro so tudi predstavili zgodbi dveh družin s štirimi otroki, ki imata težke pogoje za življenje, zbirali sredstva za obe družini in predstavili, kako so s sredstvi, ki so jih pri ZPMS pomočjo RTV Slovenija zbrali v lanskem letu, pomagali družinam. V oddaji Dobrodelnem Vem!, ki je bil predvajan v petek, 18. 12., so predstavili zgodbi drugih dveh dveh družin v stiski in dva večja donatorja, podjetji Transpak in Delamaris.

Zgodbe štirih družin, ki so bile predstavljene, so res težke: »Mamica samohranilka, ki z dvema sinovoma in babico živi na podstrešju, starejši sin pa ima cerebralno paralizo. Zgodba deklice z motnjo v duševnem razvoju, ki ima težko govorno-jezikovno motnjo z avtizmom. Deklica živi sama z mamico, ki prejema le nadomestilo za izgubljeni dohodek. Zgodba brezposelne mame, ki skrbi za svojega invalidsko upokojenega moža – ima malformacijo možganskih žil, težko govori, ima motnje ravnotežja in potrebuje stalno skrb in pomoč. Skupaj imata štiri otroke. Primer mamice, ki sama z minimalno plačo skrbi za štiri otroke.«

Višino zbranih sredstev v okviru Dobrodelnega tedna ZMPS in TV Slovenija so razkrili danes, v ponedeljek, 21. 12. 2020 v oddaji Dobro jutro.

Foto: TV SLO
Foto: TV SLO