Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Zgodbe 90/60 - Arhiv

1 2 3 4 5

Oddaji Tarča nagrada Ambasador transparentnosti

Informacijski pooblaščenec je nagrado Ambasador transparentnosti letos podelil oddaji Televizije Slovenija Tarča.

50 let Dnevnika Televizije Slovenija

Ob praznovanju 50. obletnice osrednje informativne oddaje na Televiziji Slovenija je bilo na RTV Slovenija srečanje nekdanjih in aktivnih sodelavcev Dnevnika, ki predstavlja uvod v teden, zaznamovan ...

V muzejski zbirki RTV Slovenija zbranih več kot 200 eksponatov

Muzejska zbirka je bila ustanovljena spomladi leta 1983, da v najbolj neokrnjeni obliki ohrani številne tehnične predmete, ki jih je zaradi hitrega tehnološkega razvoja "povozil" čas, a so jih ...

90 let Radia Slovenija in 60 let Televizije Slovenija

RTV Slovenija, nekoč RTV Ljubljana, je zavod z dolgo in bogato tradicijo.

Planinska zveza podelila priznanja, med nagrajenci tudi RTV Slovenija

Planinska zveza Slovenije (PZS) je podelila priznanja za letošnje dosežke. Med nagrajenci za posebne dosežke v letu 2018 sta tudi RTV Slovenija in Miha Lampreht, sicer direktor Radia Slovenija.

Govorni spodrsljaji

Takšne napake ali nesmisli nastanejo povsem spontano in marsikateri govorec se niti ne zave, da ga je polomil.

Ko muze ne obmolknejo: kulturno-umetniški radio v 21. stoletju

Bo radio zmogel vztrajati tudi v naslednjih letih in desetletjih? Odgovor iščemo z gosti v studiu: Igorjem Vobičem s FDV-ja ter tremi ustvarjalci programa Ars.

"Praznik slovenske besede je danes … Prvič je razpela krila, da poleti iz Ljubljane"

Radio Slovenija praznuje 90 let in ob častitljivem jubileju bo v goste povabil nekdanje voditeljice, se spomnil predvojnega radia in s pričevanji ter arhivskimi posnetki popeljal k svojim začetkom.

Dosje: Nastajanje slovenske televizije

Slovenska televizija je nastajala po obrokih, laboratorij že leta 1948, ko so čez 10 let začeli mesečno oddajati, je bilo na Slovenskem manj kot 300 televizorjev. Dosje je pripravila Ljerka Bizilj.

Radio se je znova oglasil

8. maja 1945 so Nemci onesposobili ljubljansko radijsko postajo. Čez noč so jo tehniki le popravili. Na Radiu Svobodna Ljubljana se je 9. maja oglasila kukavica in napovedovalka Štefka Vendramin.

Radio je svoje poslušalce od nekdaj tudi vzgajal

Glasbeno uredništvo Radia Ljubljana si je od vsega začetka prizadevalo privzgojiti poslušalcem smisel za slovensko ljudsko in umetno glasbo.

Radijske igre nekoč

Radijske ali »slušne« igre, kot so jih imenovali takrat, so se na sporedih Radia Ljubljana pojavile že prvem letu oddajanja. Vse igre so igrali oziroma prenašali neposredno v živo.

Smeh in nasmeh za kamero in mikrofonom

Kukamo v zgodovino radia: Kako odličen je bil radijski prenos z dvema mikrofonoma! A kaj, ko so imeli kabel le za enega ...

Dve nagradi za Val 202

Projekt Siniševo delo Vala 202 je prejel mednarodno novinarsko nagrado Migration Media Award, Websi pa je projektu Hej, DJ! podelil prvo mesto v kategoriji Mediji. Projekt Vala 202 Siniševo delo

TV Slovenija je edina slovenska televizija, ki za otroke ustvarja avtorske oddaje

Urednica otroškega in mladinskega programa Martina Peštaj je v Televizijskem klubu gostila Tatjano Trtnik, Natalijo Kmetec Gajšek in filmskega režiserja Miho Hočevarja.

Ko je slovenska beseda "prvič razpela krila, da poleti iz Ljubljane ... "

90 let Radia Slovenija in njegov pomen za slovensko besedo.

Naš radio ima dva rojstna dneva

Radio Slovenija ima dva rojstna dneva: 1. septembra in 28. oktobra. Zakaj je tako, se je Tatjana Pirc pogovarjala z Ljudmilo Bezlaj Krevel, upokojeno zgodovinarko.

Obletnica RTV Slovenija: Radio in televizija sta timsko delo

Podali se bomo v zakulisje in se srečali z ustvarjalci naše hiše, tudi tistimi, brez katerih programi sploh ne bi šli v svet – s številnimi inženirji in inovatorji.

1 2 3 4 5