Če premier Janša ne bo ukrepal, koprski Zeleni napovedujejo, da bodo ravnanja označili za koruptivna. Foto: RTV SLO
Če premier Janša ne bo ukrepal, koprski Zeleni napovedujejo, da bodo ravnanja označili za koruptivna. Foto: RTV SLO

Med ankaransko vojaško bazo in 2. pomolom je okoli 3.500 vozil. Na okolijskem inšpektoratu so prepričani, da je Luka dodatne površine postavila na črno, kar pa družba zavrača. Obenem v LK-ju zatrjujejo, da gre za začasno rešitev, v kratkem pa bodo začeli graditi garažne hiše za 12.000 vozil. Pričakujejo tudi rešitev pritožb, kar bo odpečatilo vozila, ki jih je inšpektorat zapečatil.

Koprski Zeleni so premierju Janezu Janši za rešitev zapleta postavili ultimat do 15. avgusta. Če premier Janša ne bo ukrepal, koprski Zeleni napovedujejo, da bodo ravnanja označili za koruptivna.

Inšpektor je sicer Luko Koper že kaznoval z 41.000 evri denarne kazni. Če navodil inšpektorata ne bodo upoštevali, pa jih bodo k temu poskušali prisiliti z višjimi kaznimi, ki lahko dosežejo tudi desekrat višjo vrednost od navedene.

Avtomobile so morali raztovoriti
Na odločbo inšpekcije so se v podjetju pritožili, vendar med postopkom pritožbe parkirišča ne smejo uporabljati. V Luki Koper so letos pretovorili 230.000 vozil, kar je za petino več kot v istem obdobju lani. Garažo za 12.000 avtomobilov naj bi začeli graditi jeseni, vse skladiščne zmogljivosti so zdaj zasedene.

V Luki Koper so povedali, da je v pristanišče prispela velika količina avtomobilov. Zavrnitev tovora pa bi škodila ne le podjetju, ampak tudi železnici, cestnim prevoznikom, špediterjem in državi.