Alenka Iskra je prepričana, da lahko razmere v mestu Maribor obrne na bolje. Foto: Stranka SD
Alenka Iskra je prepričana, da lahko razmere v mestu Maribor obrne na bolje. Foto: Stranka SD

"V zadnjih letih smo bili priča ne ravno najuspešnejšemu vodenju mesta, kar vidimo skozi kar nekaj nerealiziranih ali neuspešno realiziranih projektov in obljub," je povedala. S svojimi izkušnjami in ekipo SD-ja, "s katero smo pripravili prebojni, razvojno in socialno podprti program", verjame, da mesto lahko popelje "v pravo smer". "Prvi korak je stabiliziranje razmer, potem pa odgovorno naprej proti sodobnemu, prijaznemu in po meri občanov urejenemu mestu," je njeno vodilo.

"V Mariboru je treba prekiniti z nerealnimi in megalomanskimi projekti. Socialni demokrati bomo pripravili projekte, ki bodo dobri za mesto in podprti z realnimi in izvedljivimi resursi in možnostmi," je dodala. Podrobnejši program naj bi predstavila v prihodnjih dneh, med drugim pa napoveduje celovito reševanje problemov in boljše upravljanje občinskih podjetij.

Po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka je 12 let vodila Terme Maribor, nato dve leti še Rimske terme, zdaj pa v Mariboru vodi socialno podjetje Kooperativa Dame. "Ima dolgoročne izkušnje na področju vodenja in verjamemo, da zna Maribor spremeniti na bolje," je v imenu SD-ja, ki ima v trenutni sestavi mestnega sveta dva sedeža, izpostavila poslanka DZ-ja Bojana Muršič.