Ana Lukner je dobila največ glasov Delovih bralcev in bralk. Foto: BoBo
Ana Lukner je dobila največ glasov Delovih bralcev in bralk. Foto: BoBo


Tridesetletna Luknerjeva v okviru dobrodelne organizacije Anina zvezdica zbira hrano z daljšim rokom uporabe in jo deli med socialno ogrožene. Do zdaj je pomagala več kot 4.500 družinam, nazadnje z akcijo ob preteklem božiču. Kot je poudarila na prireditvi v Mestnem muzeju Ljubljana, je Anina zvezdica njen prosti čas.
Njen cilj je spodbuditi ljudi, da se povežejo in naredijo velike stvari, je dejala. Nagrado je poklonila svojim staršem. Delovo priznanje za osebnost leta, ki so ga tokrat podelili 14., podeljujejo osebam, ki so s svojimi dejanji posebej zaznamovale preteklo leto, bile navdih, so pozitivno izstopale in svet spreminjale na bolje, pojasnjujejo na Delu.
Med desetimi nominiranci so bili še debitant na paraolimpijskih igrah v Londonu, ki je dvakrat v enem dnevu popravil svetovni rekord v plavanju Darko Đurić, predsednik uprave družbe Gen-I Robert Golob, hokejist Anže Kopitar, pilot Matevž Lenarčič, ki je z ultralahkim letalom od januarja do aprila lani obletel svet, prvi slovenski znanstvenik, ki je dobil raziskovalno subvencijo Evropskega raziskovalnega sveta Dragan Mihailović, vodja Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin, poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, režiser Dragan Živadinov ter judoistka in prva olimpijka, ki je samostojni Sloveniji izbojevala zlato medaljo Urška Žolnir.