S Sovo se ukvarja tudi protikorupcijska komisija, ki je prejela anonimno prijavo zoper Klemenčiča. Foto: BoBo
S Sovo se ukvarja tudi protikorupcijska komisija, ki je prejela anonimno prijavo zoper Klemenčiča. Foto: BoBo

To bo znano po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem. Ta je v petek dobil Klemenčičevo pisno poročilo o razmerah na omenjeni agenciji. Klemenčič je sicer že zatrdil, da Sova izvaja vse z zakonom določene naloge.

Očitki proti Zoranu Klemenčiču anonimnih - a zaskrbljenih - uslužbencev Sove: Klemenčič je nesposoben za vodenje Sove. Ta je izgubila vso operativno zmogljivost soočanja s trenutno najresnejšimi varnostnimi grožnjami. Ogrožena je nacionalna varnost države. In še: Klemenčič agencijo dejavno zlorablja za zbiranje obveščevalnih informacij, ki koristijo njegovim poslovnim interesom in zaščiti njegove žene v sodnih postopkih.

Zakaj se anonimneži ne želijo razkriti? Ker naj bi bil direktor Klemenčič maščevalna oseba, ki brutalno obračuna z drugače mislečimi. In odgovor Zorana Klemenčiča: "V Sovi ni nikakršnega alarmantnega stanja in kaosa. Pisanje anonimnih pisem je zelo verjetno povezano z nekaterimi drugimi interesi oziroma interesi tistih, ki bi radi imeli vpliv v agenciji, a ga nimajo."

A dejstvo je, da se s Sovo ukvarja tudi protikorupcijska komisija, ki je prejela anonimno prijavo zoper Klemenčiča in še enega visokega uslužbenca. Ali se bo Klemenčič obdržal na direktorskem stolu, bo jasno po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, ki naj bi se zgodil že do sredine tedna.

Vsekakor pa je zelo slabo, če se v zaostrenih varnostnih razmerah okoli nas obveščevalno-varnostna agencija ukvarja sama s seboj, njeni uslužbenci pa pišejo anonimke.