Bručan je izrazil željo, da bi se politične bitke prenehale dogajati na način, ki škodi slovenskemu zdravstvu. Foto: EPA
Bručan je izrazil željo, da bi se politične bitke prenehale dogajati na način, ki škodi slovenskemu zdravstvu. Foto: EPA

Bručan, ki je po odstopu prvič stopil pred javnost, je poudaril, da je bil v državni zbor izvoljen z ogromno podporo. Dokončno pa se glede prihodnosti še ni odločil. Njegovo mesto v parlamentu je leta 2004 ob njegovem imenovanju za ministra sicer prevzela Polonca Dobrajc.

Minister je še povedal, da se je za odstop odločil po pogovoru s premierjem Janšo, pri čemer je odstopno izjavo podal sam. Odločitvi so botrovali stalni napadi na ministrstvo in nanj osebno, ki pa jih je Bručan v celoti zanikal. Kot je dejal, je bilo ministrstvo, ko ga je prevzel, slabo organizirano, kar je sam popravil s trdim delom, ki ga je ves čas opravljal vestno, pošteno in v prid bolnikom.

Ime novega ministra Bručanu ni znano
Svojemu nasledniku je minister v odstopu zaželel uspešno delo, kritike pa pozval k večji objektivnosti. Povedal je tudi, da ne ve, kdo ga bo nasledil, saj ni sodeloval pri pogovorih o kandidatih. Na novinarsko vprašanje, ali obstaja možnost, da ga nasledi nekdo, ki ni zdravnik, a ima menedžerske sposobnosti, je odgovoril pritrdilno. "Je možno. Skoraj polovica držav EU-ja ima na tej funkciji nezdravnike."