Ogulinova je dejala, da to priznanje deli s sodelavci, prostovoljci, družino in vsemi, ki vstopajo v življenja ljudi, ki so se znašli v stiski, bralcem pa je hvaležna, da so spoznali, da so solidarnost, odgovornost, pravičnost in poštenost
Ogulinova je dejala, da to priznanje deli s sodelavci, prostovoljci, družino in vsemi, ki vstopajo v življenja ljudi, ki so se znašli v stiski, bralcem pa je hvaležna, da so spoznali, da so solidarnost, odgovornost, pravičnost in poštenost "vrednote, ki se jih živi, ne pa deklarira". Foto: BoBo
Anita Ogulin Delova osebnost leta

Po mnenju uredništva si je nominacijo zaslužila s svojo nesebično pomočjo in podporo številnim družinam, za katere je njena dejavnost luč na koncu predora.

Ogulinova je dejala, da to priznanje deli s sodelavci, prostovoljci, družino in vsemi, ki vstopajo v življenja ljudi, ki so se znašli v stiski, bralcem pa je hvaležna, da so spoznali, da so solidarnost, odgovornost, pravičnost in poštenost "vrednote, ki se jih živi, ne pa deklarira".

Lani naslov Ani Lukner
Na prvo mesto se je Ogulinova uvrstila s 23,1 odstotka glasov, drugouvrščena smučarka Tina Maze je prejela 19 odstotkov, 15,1 odstotka glasov pa so glasovalci namenili odstopljenemu predsedniku protikorupcijske komisije Goranu Klemenčiču.

Poleg Anite Ogulin, Tine Maze in Gorana Klemenčiča so bili nominirani še fizik Marko Mikuž, prostovoljni gasilec Andrej Mrak, ustanovitelj in lastnik podjetja Duol Dušan Olaj, raziskovalka, izumiteljica in ekologinja Marinka Vovk, filmski režiser Rok Biček, košarkar Goran Dragić in nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic.

Tudi lanski naslov Delove osebnosti leta je šel v dobrodelne roke, in sicer so bralci izbrali Ano Lukner, pobudnico in ustanoviteljico Anine zvezdice, fundacije za pomoč socialno ogroženim.

Anita Ogulin Delova osebnost leta