Erjavec očitno ni preveč zadovoljen s svojimi koalicijskimi partnerji. Foto: BoBo
Erjavec očitno ni preveč zadovoljen s svojimi koalicijskimi partnerji. Foto: BoBo

V teh dneh obletnice svojega delovanja praznujejo vse tri koalicijske stranke. SD 120. obletnico strankarske organiziranosti socialne demokracije na Slovenskem, največja vladna stranka SMC pa drugi rojstni dan. "Le DeSUS je objektiven, saj je nastal z nastankom države, si takrat nadel sedanje ime, ki ga ni spreminjal. Nismo kameleoni, stojimo za svojim programom," je v izjavi novinarjem pred slovesnostjo v Volčjem Potoku poudaril Erjavec, ki DeSUS vodi od leta 2005.

"Če bi 600.000 upokojencev vedelo, kdo zastopa njihove interese, bi bil DeSUS zagotovo zmagovalec volitev," meni prvak DeSUS-a, ki je prepričan, da se bo nekoč to zgodilo. Pri tem je Erjavec izpostavil še mlade, ki danes dvomijo o pokojninski blagajni, taka miselnost pa da je slaba popotnica za mladino in državo

Če je položaj slab, ne misli preveč časa vztrajati
Treba je storiti vse, da se zaščitijo delo, pokojnine, javno zdravstvo in šolstvo, je zavzemanje stranke tudi v prihodnje povzel Erjavec. DeSUS je sicer sodeloval v vseh dozdajšnjih vladah in na vprašanje, ali so glede na položaj upokojencev naredili dovolj, je Erjavec odgovoril z oceno, da tudi država ni v najboljšem stanju.

Spomnil je, da so pokojnine letos prvič po nekaj letih zopet usklajevali, pričakujejo pa tudi izredno uskladitev. "Če je država v slabi kondiciji, seveda ni pričakovati, da bi povečevali pokojnine čez zmožnosti države," je opozoril.