FDV je začel postopek, kot to določajo določila zakona o visokem šolstvu in statuta univerze. Foto: BoBo
FDV je začel postopek, kot to določajo določila zakona o visokem šolstvu in statuta univerze. Foto: BoBo

Kot poroča Večer, bodo oceno o tem, ali je nekdanja predavateljica in predstojnica katedre za novinarstvo na FDV-ju potvarjala znanstvena dela, pripravili trije poročevalci. Njihove ugotovitve bodo poslali habilitacijski komisiji ljubljanske univerze, ta pa bo nato odločala o predlogu za odvzem naziva in odločitev posredovala senatu univerze.

"Fakulteta za družbene vede bo pri izvajanju sklepa dosledno upoštevala določbe postopka za izvolitev v naziv, kot je to predvideno s prej navedenimi akti. Fakulteta bo imenovala tri poročevalce in jim določila rok za izdelavo ocen, pri čemer rok ne sme biti daljši od treh mesecev," so za Večer pojasnili na fakulteti.

Postopek naj bi bil končan v najkrajšem možnem času, so za Večer pojasnili na univerzi.

Karmen Erjavec ima v postopku sicer vse možnosti sodelovanja, kar nalagajo določila statuta in zakona o splošnem upravnem postopku ter sodna praksa na področju izvolitev v nazive.

Po razkritju prenehala delati
Zdaj že nekdanjo predstojnico katedre za novinarstvo in redno profesorico na FDV-ju so na začetku leta osumili potvorbe znanstvenih del. Karmen Erjavec je januarja priznala, da je storila določene napake, ki jih obžaluje, fakulteto pa zaprosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.