Kupiti je mogoče marsikaj. Foto: MMC RTV SLO
Kupiti je mogoče marsikaj. Foto: MMC RTV SLO

Kot pojasnjujejo v društvu za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice, bosta tako brezdomcem in drugim socialno izključenim ljudem omogočena zaposlitev in pridobivanje izkušenj. Obenem bo zaradi nizkih cen posredovanje prav prišlo vsem, ki so v slabšem materialnem položaju. Menijo, da ljudje prehitro in brez potrebe zavržejo stvari, zaradi česar so se tudi odločili za zbiranje in obnavljanje rabljenih predmetov.

Kot so še povedali v društvu, želijo tako spodbujati oblike zaposlovanja, kjer bi se upoštevali potrebe, znanje in želje posameznikov. V ospredje postavljajo pomen dobrih medčloveških odnosov, ne pa teženje čim večjemu zaslužku.

Na stojnici sprejemajo manjše predmete in pohištvo, male gospodinjske aparate in drugo tehniko, posodo, pribor, igrače, športne rekvizite ter blago. Ne sprejemajo pa velikega pohištva, računalnikov in tiskalnikov, predvsem pa ne nedelujočih in slabo ohranjenih električnih aparatov.

Posredovalnica aprila v novih prostorih
Društvo Kralji ulice se bo lahko s pomočjo denarne podpore Evropskega socialnega sklada 13. aprila s stojnic preselilo v novo posredovalnico, ki bo v nekdanjih prostorih dnevnega centra društva Kralji ulice na Poljanski 14 v Ljubljani.

Rabljene stvari sprejemajo na tem naslovu vsak torek in sredo od 12. do 17. ure. Ko pa bo nova posredovalnica odprta, jih bo tja mogoče prinesti vsaj dan.