Aleš Hojs. Foto: BoBo
Aleš Hojs. Foto: BoBo

Kot je znano, je minister konec junija nepreklicno odstopil in rekel, da je premier Janez Janša njegov odstop sprejel, a Janša v poslovniškem roku njegove odstopne izjave ni poslal v državni zbor, saj da sploh še ni odprl ovojnice z njegovo odstopno izjavo. Pozneje je za Televizijo Slovenija pojasnil, da je notranjega ministra prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, dokler ne bo nove rešitve.

Konec tedna je nato Hojs za TV Slovenija dejal, da je prošnjo premierja vzel resno. "Vsekakor bom v naslednjih dveh, treh dneh o tem temeljito premislil. Že danes pa lahko rečem, da bom to gesto sprejel vsaj za čas do moje interpelacije," je dejal.

Takrat je pojasnil tudi okoliščine predaje svoje odstopne izjave. Kot je povedal, je šel k premierju, mu v ovojnici prinesel svojo odstopno izjavo in povedal, kaj v njej piše. "Predsednik je odgovoril 'dobro'," je povedal Hojs, ki je ob tem dodal, da je lahko ta "dobro", kot ga je sam razumel, bil z njegove strani napačno interpretiran. "Enostavno sem razumel, da s tem, ko je prevzel ovojnico in rekel dobro, da se je pač z mojim odstopom strinjal," je še dejal Hojs.

Danes je na novinarsko vprašanje glede odstopa dejal: "Saj sem povedal, ne? Da vsaj do interpelacije ostajam."

Hojs ostaja minister vsaj do septembra