Foto:
Foto:

Obenem je senat potrdil študijski program fakultete, ki ga bo predvidoma 5. decembra potrdil svet za visoko šolstvo in tako omogočil vpis prve generacije študentov v študijskem letu 2004/2005.

Pred tem bosta o študijskem programu odločala še senat mariborske univerze in komisija za medicino. Mariborski model študija medicine naj bi bil evropsko primerljiv, v Evropi verificiran in urejen tako, da bo študentom omogočal ustrezno individualno izbiro predmetnika.

Po Krajnčevih besedah bo prva generacija štela predvidoma 80 študentov, končni cilj fakultete pa je 100 študentov na letnik. V zahvali za izkazano zaupanje je Krajnc poudaril, da si bo prizadeval za mednarodno uveljavitev fakultete kot tudi za njeno poglobljeno sodelovanje z ljubljansko medicinsko fakulteto, Slovenskim zdravniškim društvom in Zdravniško zbornico Slovenije. Dodal je, da zagovarja čim prejšnjo uveljavitevpodiplomskega študija medicinske tehnologije, in sicer kot oblike interdisciplinarnega in medfakultetnega študija na mariborski univerzi.