Na predčasnih izolskih volitvah, ki bodo 20. julija, bo sodelovalo 10 list in 12 strank. Foto: MMC RTV SLO
Na predčasnih izolskih volitvah, ki bodo 20. julija, bo sodelovalo 10 list in 12 strank. Foto: MMC RTV SLO

Stranka Izola je naša se je namreč pritožila na odločitev izolske volilne komisije, ki je v petek odločila, da lista zaradi neustrezne vloge ne more sodelovati na izolskih predčasnih volitvah. Listo so zavrnili, ker je volilna komisija v posest dobila izjave nekaterih oseb, ki naj bi govorile o določenih nepravilnostih v postopku imenovanja kandidatov stranke Izola je naša. Izvršilni odbor, ki je določal kandidate, naj ne bi bil oblikovan v skladu s statutom stranke.

Izolska volilna komisija je potrdila tudi listo z imenom Marjan Tkalčič in skupina volivcev, namesto predhodne, ki je nosila ime Nova LDS Izola. Volilna komisija je listo sprva zavrnila, ker ime liste ne sme vsebovati imena politične stranke, ker bi to lahko zavajalo volivce.

Lista stranke Lipa pa na volitvah ne bo mogla sodelovati, saj je upravno sodišče zavrnilo pritožbo in potrdilo odločbo občinske volilne komisije, da kandidatura ni bila vložena v skladu z zakonom. Nihče od tistih, ki so določali kandidaturo, namreč nima stalnega prebivališča v občini Izola.

Na predčasnih volitvah, ki bodo v Izoli 20. julija, bo tako sodelovalo deset list in 12 političnih strank. Kandidatne liste bodo v petek objavljene v občinskem glasilu Mandrač, žrebanje vrstnega reda na volilnih lističih pa so že opravili.